Знову удари по енергетиці: все, що відомо про масовану ракетну атаку 9 березня

Уночі 9 березня по всій країні пролунала повітряна тривога, після якої почали з’являтися повідомлення про вибухи у різних областях по всіх регіонах країни. Ворог здійснив чергову масовану ракетну атаку.

24 Канал зібрав для вас усе, що відомо про масовану ракетну атаку та її наслідки. Про те, куди запускали ракети росіяни, де фіксували влучання, а де працювала ППО – читайте далі.

Зверніть увагу Росіяни атакували Одесу ракетами: у місті екстрено вимкнули світло

Удари по енергооб’єкту на Одещині

Ще тільки під час тривоги через загрозу ракетної атаки по енергооб’єктах, в ДТЕК повідомили про відключення світла в Одесі та області. Це був превентивний захід і, як виявилося, не даремний.

У місцевих телеграм-каналах кілька разів з’являлися повідомлення про вибухи на Одещині. О 4:12 голова ОВА Максим Марченко підтвердив ракетні удари та повідомив, що зафіксовані влучання в енергооб’єкти області, через що пошкоджені й приватні будинки.

Водночас сили ППО збили 2 ворожі ракети. Постраждалих унаслідок атаки, на щастя, немає. В області продовжують діяти відключення.

Серія вибухів у Харкові

Близько 3:50 у Харкові почала лунати серія вибухів. Мер міста Ігор Терехов підтвердив обстріл міста. Згодом мер відзначив, що під прицілом опинилися енергетичні об’єкти, через що у деяких районах Харкова є перебої зі світлом.

Водночас голова ОВА Олег Синєгубов повідомив, що по Харкову та області росіяни завдали 15 ракетних ударів, атакуючи критичну інфраструктуру. Також в області зафіксовано влучання у приватний будинок. Інформацію про руйнування та постраждалих уточнюють.

У Києві – потужні вибухи

У Київській області під час тривоги також чули звуки вибухів. Однак в ОВА повідомили, що станом на 4:20 в області чули звуки роботи сил протиповітряної оборони.

У мережі після цього з’явилися ще повідомлення про вибухи в області, однак влада поки що не коментує їх.

Ближче до 6 ранку у столиці пролунав потужний вибух. Чи це був приліт, чи робота ППО – станом на 5:55 невідомо. Водночас зауважимо, що моніторингова група Monitor попереджає про загрозу нових вибухів у столиці. Тому бережіть себе та перебувайте в укриттях.

Вже о 05:57 Monitor повідомив про те, що попередньо по Києві могли завдати удару балістикою. Її запускали з Курської області. Зауважимо, що від Курська до столиці відстань у понад 400 кілометрів. Її балістичні ракети здатні подолати за лічені хвилини.

Попередньо у місті міг статися приліт. Як розповідають у мережі, на місці влучання здійнявся стовп диму. Згодом стало відомо про те, що спалахнула сильна пожежа. Ймовірно, окупанти поцілили відразу двома ракетами. Очікуємо на підтвердження від місцевої влади.

За наявною інформацією, у деяких районах Києва відсутнє світло.Офіційно про влучання в об’єкти енергетичної інфраструктури не повідомляли. Тож поки можемо припустити, що це були превентивні заходи для мінімізації наслідків ракетного удару.

06:25. Міський голова Віталій Кличко підтвердив, що вибухи були у Голосіївському районі Києва. На місце вирушили всі необхідні служби. Деталями він пообіцяв поділитися пізніше.

06:37. У Київській ОВА повідомили про роботу ППО. Мешканців області закликали зберігати інформаційну тишу. Попрохали їх нічого не знімати та не викладати у мережу.

06:58. Кореспонденти «Суспільного» повідомили про черговий вибух у Києві. Попередньо спрацювала ППО. Нагадуємо, що повітряна тривога все ще триває, тож не покидайте укриттів. О 07:00 Monitor підкреслив, що «це ще не все».

07:14. Міський голова підтвердив ще один вибух у Києві. Цього разу приліт стався у Святошинському районі. Туди теж спрямували всі відповідні служби. Відомо, що у дворі одного з житлових будинків горять автомобілі.

Через кілька хвилин він уточнив інформацію щодо цього удару. За словами Віталія Кличка, у Святошинському районі постраждало двоє людей. Їм уже надають допомогу медики на місці.

Глава Київської МВА Сергій Попко актуалізував дані станом на 07:30. За його словами, у Голосіївському районі зафіксоване влучання в об’єкт інфраструктури. Що стосується Святошинського, тодвох людей поранено уламками ракети. Віталій Кличко додав, що їх госпіталізували. Загалом по медичну допомогу наразі звернулися троє людей.

Оставьте первый комментарий

Отправить ответ

Ваш e-mail не будет опубликован.


*