Відповідь США! Катастрофа в морі – субмарина РФ на дно? Асиметрична відповідь – почалось

 

Про це в ефірі одного з каналів розповів військовий експерт, полковник ЗСУ в запасі, льотчик-інструктор Роман Світан. Він підкреслив, що такі польоти обумовлені в міжнародних законах. Роман Світан вважає, якщо сторони – Росія та США – вирішать конфлікт дипломатичним шляхом, то він залишиться на рівні так званого “прикордонного інциденту”. Тобто сторона, яка завдала збитку, відшкодує вартість без будь-яких інших дій.

“Якщо після певний слідчих дій доведуть умисну дію протиборчої сторони, то тоді інцидент можуть перекваліфікувати в напад, або інший механізм в режимі правового поля”, – відзначив Світан. Разом з тим військовий експерт припускає подальший розвиток подій “за стандартним налагодженим механізмом”. Тобто все ж конфлікт залагодять дипломатичним шляхом. Просто може десь в океані на глибині 200 метрів у російського підводного човна пошкодиться гвинт – завдадуть такий асиметричний удар, про який також ніхто не дізнається, – припустив Світан.

MQ-9 Reaper зазнав катастрофи в морі 14 березня на захід від окупованого Криму. Його протаранив російський винищувач Су-27. MQ-9 Reaper, який слідкував за ситуацією в акваторії, є одним із найбільш смертоносних БПЛА, які коли-небудь створювали. США прагнуть якнайшвидше забрати його назад. Міноборони Росії 14 березня дали свій коментар щодо подій. Одна з версій – безпілотник ВПС США буцімто сам втратив висоту та зіштовхнувся з водною поверхнею, а російські винищувачі нібито взагалі ні до чого.

Оставьте первый комментарий

Отправить ответ

Ваш e-mail не будет опубликован.


*