Kumaйцi npocmо npunлuлu kopaблямu i oroлocuлu mepumopiю cвoєю. Пekiн “вigжaв” y nymiнa вeлuчeзнe raзoвe pogoвuщe

Примітно, що дані розвідблоки 0601 і 0503 знаходяться у винятковій економічній зоні В’єтнаму, але управляються російськими “Газпромом” і “Зарубіжнафтою”.

З початку минулого року китайські військові кораблі щонайменше 40 разів заходили до цієї зони. Офіційний представник МЗС КНР зробив заяву, згідно з якою Пекін “здійснює патрулювання в зоні своєї юрисдикції”.

З початку минулого року китайські військові кораблі щонайменше 40 разів заходили до цієї зони. Офіційний представник МЗС КНР зробив заяву, згідно з якою Пекін “здійснює патрулювання в зоні своєї юрисдикції”. Родовища, де працюють нафтогазові корпорації РФ, розташовуються в акваторії “дев’ятипунктирної лінії”, ця зона є частиною територіальних домагань Китаю в Південнокитайському морі.

Старший науковий співробітник ISEASYusof Ishak Institute в Сінгапурі Єн Сторі, коментуючи захід китайських військових судів в акваторію “дев’ятипунктирної лінії”, підкреслив, що Пекін прагне затвердити свою юрисдикцію та права на шельфові енергетичні ресурси.

Оставьте первый комментарий

Отправить ответ

Ваш e-mail не будет опубликован.


*