Прорив до Горлівки? Невимовний успіх ЗСУ – чекали з 2014: тотальна зачистка! Сльози щастя!

На Бахмутському напрямку тривають важкі бої біля Кліщіївки, Курдюмівки та Андріївки. Там росіяни опинились у безвихідній ситуації. Ворог не рахується із втратами та звозить туди резерви, які рано чи пізно закінчаться.

Про це на своєму ютуб-каналі розповів військовий експерт Олег Жданов. За його словами, втрати окупантів на Бахмутському напрямку настільки великі, що вони перетягують частини з інших напрямків.

Жданов зазначив, що населені пункти Кліщіївка, Курдюмівка та Андріївка дуже важливі для загарбників. Після звільнення одного з них ЗСУ зможуть піти на Опитне, згодом – на трасу з Бахмута на Дебальцеве та Горлівку. Якщо взяти перехрестя хоча б під вогневий контроль, то ворог потрапить під вогонь українських бійців.

Тому росіяни звозять усі резерви на цю ділянку фронту, навіть з інших напрямків. Вони не рахуються з величезними втратами, однак їхні резерви не нескінченні.

«Ми сидимо на панівних висотах та за допомогою нашої артилерії накриваємо вогнем все, що накопичується у Кліщіївці. Ми намагаємось обійти ці три населені пункти, щоб не штурмувати, створивши загрозу оточення російських військ, змусити ворога відійти звідти або ми його там знищимо. Резерви ж не нескінченні», – пояснив він.

Як підкреслив військовий експерт, окупанти намагаються втриматись за будь-яку ціну, однак що б вони не робили – усе буде марно.

“Це мат для ворога. Який би крок не зробив ворог, він буде неправильним. Якщо вони відходять, ми виходимо на оперативно-тактичний простір і можемо рухатись, перерізаючи трасу на Соледар, тим самим відрізаючи виступ, де розташований Бахмут, Красна Гора і Соледар”, – вважає Жданов

Додамо, на Бахмутському напрямку за цю добу відбулося 14 бойових зіткнень. Під час них українські захисники ліквідували 47 російських окупантів, 111 поранили, знищили ворожі БМП, дві артилерійські гармати, 4 польові склади з боєприпасами, дороговартісний комплекс спостереження “Муром-М”, 4 дрони-камікадзе “Ланцет”.

Про це повідомив заступник командувача Східного угруповання військ ЗСУ зі стратегічних комунікацій Сергій Череватий.

“Сьогодні — рекордних 716 разів обстріляв наші позиції саме на цьому напрямку всіма видами артилерії, від мінометів до ствольної артилерії і реактивних систем залпового вогню. [Ворог] здійснив 5 авіанальотів”, — додав він.

За словами заступника командувача, щодня на флангах ведеться планомірна розмірена робота з метою взяти місто в оперативне оточення.

“Тут ми вже неодноразово наголошували, що ми не можемо собі дозволити такої тактики, як ворог, коли він просто кидав особовий склад безпосередньо на позиції ворога, тому ми максимально використовуємо охоплення, маневр, позиційне просування, щоб зберегти насамперед свій особовий склад. Відповідно, рухаємося нехай не дуже швидко, зате впевнено, і щодня ми просуваємося по сотнях метрів, щотижня йдуть кілометри, іноді більше, іноді менше. Але цей рух поступальний і постійний. І така його певна швидкість ще пов’язана з тим, що ворог постійно робить усе, щоб кидати туди резерви, посилюватися, поливати нас вогнем, докидає туди десантні підрозділи. Чітко показує, наскільки важливо йому втримати Бахмут і околиці, щоб ми не підійшли”, — розповів Череватий.

Він зазначив, що для російських окупантів Бахмут — значною мірою місто-символ, яке вони спершу штурмували, зазнали величезних втрат і зараз роблять усе, щоб його не проґавити, інакше це буде болісно для їхньої пропаганди.

“У Бахмуті ініціатива за нами, ворог запекло б’ється, але тиснемо все-таки ми і потроху видавлюємо його”, — резюмував Сергій Череватий.

Оставьте первый комментарий

Отправить ответ

Ваш e-mail не будет опубликован.


*