ПІДНЯТИ БІЛИЙ ПРАПОР! Окупанти на вихід – ЗСУ дали жару: колони пішли! ТА ЇМ ХАНА!

Як розповів військовий експерт Сергій Грабський, Українські Сили оборони на лівому березі Дніпра на Херсонщині намагаються розширити смугу розміщення та активні дії, щоб максимально створити труднощі для російських окупантів у майбутньому.

“Те, що ми бачимо на сьогодні, може свідчити про наступне: українські війська намагаються розширити смугу розміщення й активні дії на лівому березі для того, щоб максимально створити труднощі для противника в майбутньому. А противник, слідуючи такій дуже традиційній схемі, намагається втримати всі території, які зараз перебувають під його контролем. Таким чином, він змушений розмазувати війська, розподіляючи ту щільність сил і засобів, яка є в наявності, на ширшому фронті”, — сказав він в ефірі українського телеканалу.

За словами військового експерта, українські війська не концентруються на якійсь одній точці, а створюють постійний тиск на різних ділянках фронту, дезорієнтуючи противника. Росія змушена переміщати туди більшу кількість військ, при цьому зменшує щільність військ на Запорізькому напрямку.

“Ми можемо припустити, що в разі успішного розвитку наступальних дій на лівому березі Дніпра та створення зони, яку російські війська не зможуть ліквідувати, в майбутньому можуть створюватися умови, за яких українська армія може розвивати локальні наступальні дії саме з цього напрямку, маючи на меті максимально наблизитися до Криму. Самі розумієте, Крим у цьому випадку розглядається як логістична база, з якої здійснюється забезпечення російських військ, що діють у Північній Таврії. Тому наближення до Криму українських ударних засобів, вогневих засобів серйозно вплине на можливість забезпечення угруповання противника, яке діє на північно-таврійському напрямку. Тому це досить серйозна загроза”, — сказав Грабський.

Водночас він зазначив, що наразі не можна говорити про якісь масштабні наступальні операції Сил оборони. Однак, за наявності можливостей розширювати ці плацдарми, не виключена ймовірність того, що за насичення інженерною технікою українські війська зможуть у майбутньому проводити наступ на цьому напрямку.

“Метою є, очевидно, розрізання сухопутного коридору між тимчасово окупованим Кримом та територією суб’єкта міжнародного права, який сьогодні називається Російська Федерація. І воно може бути здійснено як на Херсонському, на Запорізькому, на Вугледарському напрямках, тобто в різних місцях. Час покаже. І готовність військ до ведення маневрової війни покаже їхню здатність діяти на цих напрямках”, — сказав військовий експерт.

Також він розповів, що Сили оборони України, і російські окупанти досягли піка ресурсів, що унеможливлює активно проводити наступальні дії.

“Потрібно розуміти, що обидві сторони конфлікту зараз досягли піка ресурсів й бойового потенціалу, який практично виключає можливість проведення якихось широкомасштабних наступальних дій. Знову ж таки, специфіка сьогоднішнього фронту — високий ступінь насичення засобами радіоелектронної боротьби, дронами, відеоспостереженням, тобто засобами розвідки, виключає можливість прихованого накопичення якихось серйозних ударних угруповань для проведення наступу”, — пояснив він.

Грабський зазначив, що по обидва боки військ вистачає для того, щоб проводити локалізовані наступальні, контрнаступальні, атакуючі, контратакуючі або оборонні операції. У зв’язку з цим останнім часом практично немає серйозних змін лінії фронту, ведуться позиційні бої. За словами експерта, абсолютно очевидна мета в такому форматі дій — досягти певних результатів, закріпитися, отримати перепочинок і продовжити в майбутньому наступальні операції.

“Тобто ми це бачимо, як російські війська намагаються запекло тиснути на Східному напрямку від Куп’янська до Сватового, до Кремінної, з очевидною метою вийти на рубіж річки Оскіл й там закріпитися для того, щоб прикритися цією річкою та проводити підготовку для подальших наступальних дій. Ми це бачимо в районі Бахмута, де противник намагається відтіснити українські війська. А українські війська, своєю чергою, намагаються просунутися вперед. Ми маємо ситуацію або начебто положення зустрічних боїв, які тривають практично безупинно. Ми бачимо спроби російських військ просунутися і ліквідувати Авдіївський виступ. Ми бачимо обмежені наступальні дії українських військ на Запорізькому напрямку, де бої зараз тривають у районі Новопрокопівки”, — сказав Грабський.

Оставьте первый комментарий

Отправить ответ

Ваш e-mail не будет опубликован.


*