Ви чули? Місто знову наше! АЖ ДО КОРДОНУ АВДІЇВКИ — ЗСУ відкинули ворога, результати приголомшують — ну красені!

Хвилі «зеків»-смертників накривають Авдіївську промзону, але Сили оборони мають величезні успіхи.

Українська армія в ході запеклих боїв відкинула ворога від населеного пункту Степове на північ від Авдіївки, знищила колону нових російських бронетранспортерів (БТР-82А), кожен із яких коштує 1,7 млн євро. Про це повідомляє військовий оглядач німецького видання BILD Юліан Ріпке.

За словами журналіста, останніми днями росіяни намагалися захопити Степове, щоб оточити українських військових. Зокрема, Степове було атаковано з-під Красногорівки колоною сучасних БТР-82А. Проте, завдяки потужному вогню Сили оборони України розбили ворожу колону. За підсумками бою росіяни втратили контроль за цією місцевістю, додав оглядач.

На день раніше серію успішних контратак ЗСУ на північ від Авдіївки, які змусили росіян відступити зі східних околиць Степового підтвердило ще одне джерело.

Про це пише український військовий експерт Артем Кравчук, відзначаючи збереження складної ситуації на Авдіївському напрямку фронту та публікуючи карту з позначенням місцевості, де було завдано удару росіянам. За його словами, збереження контролю над селом є принципово важливим, оскільки відстань від Степового до сусіднього населеного пункту Бердичі є мінімальною. Далі між населеними пунктами немає вільних просторів.

«Сили оборони проводять контратаки на півночі Авдіївки. Ситуація в цьому напрямі залишається напруженою і складною. Село дійсно важливо, бо відстань від Степового до Бердичів мінімальна, а далі його взагалі немає між селами», — наголосив експерт.

Оставьте первый комментарий

Отправить ответ

Ваш e-mail не будет опубликован.


*