СМЕРТЕЛЬНА ПАСТКА! ЗСУ взяли під свій контроль — шмат фронту НАШ: окупанти завили — полягли усі! Переможемо!

На лівому березі Херсонської області Збройні Сили України утримують та розширюють плацдарм, тоді як атака окупантів на Куп’янському напрямку завершилася невдачею — повідомив сержант Михайло Макарук.

«Згідно з доповіддю головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного після інспекції лінії зіткнення, противник намагається вести атакувальні дії по всьому фронту. Але на деяких напрямках потрапляє у смертоносні пастки», — сказав Макарук.

За його словами, плацдарм Збройних Сил України на лівому березі Херсонщини утримується за допомогою морпіхів, Сил спеціальних операцій та тероборони. Там активно здійснюється знищення значної кількості особового складу та військової техніки противника.

«У районі Дворічної та Куп’янська на Харківщині російський наступ, який триває вже майже три місяці, фактично захлинувся. Противник знову і знову збирає батальйони у Бєлгородській та Курській областях – і кидає їх на фронт. Ми ж їх активно перемелюємо, переважно завдяки вмілим діям операторів FPV-дронів та наших піхотинців, – розповів сержант ЗСУ. – Аналогічна ситуація — у Запорізькій області – у районі Вербового та Роботиного. Складно на Донеччині. І в районі Бахмута, де росіяни щосили намагаються вийти до Часового Яру. І поряд з Авдіївкою. І у Мар’їнському районі».

Зазначимо, що аналітики зазначили, що окупанти не досягнуть успіху під час наступу, про який вони говорять. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни.

У звіті вказується, що останнім часом в ЗМІ з’явилася інформація про заявлену підготовку агресором до наступу після замерзання ґрунту на сході та півдні України. Орієнтований період вказується між 12 січня і 2 лютого.

Мінусові температури в Україні, ймовірно, стримують операції на фронті. Водночас Росія не має достатньої кількості живої сили для проведення широкомасштабного наступу, а наявне угруповання загарбників дозволяє лише здійснювати локальні тактичні маневри.

«ISW продовжує оцінювати, що попри зимові погодні умови і стан місцевості, російські війська, ймовірно, намагатимуться підтримувати або інтенсифікувати локальні наступальні операції на сході України, намагаючись перехопити й утримати ініціативу. За даними ISW, російські війська не зможуть здійснити оперативно значущі прориви», — йдеться у звіті.

Водночас, аналітики Інституту вивчення війни у щоденному звіті від 9 січня повідомили, що в Росії з’явилися обговорення щодо можливості проведення широкомасштабної наступальної операції на Харківщині з метою створення 15-кілометрової «буферної зони».

Експерти вважають, що заклики до такого широкомасштабного наступу на Харків є хитрим маневром з боку російських сил, спрямованим на відволікання уваги українських сил від можливого втручання на Куп’янському напрямку.

А вже 5 січня західні ЗМІ писали, що ЗС РФ можуть почати новий наступ під Харковом у середині січня. За словами журналістів, цілями нещодавніх повітряних атак окупантів були як цивільні будівлі, так і військові позиції, що розглядається «як підготовка до широкомасштабного наступу в найближчі тижні».

Очільник МЗС Дмитро Кулеба зазначив, що російські війська можуть спробувати здійснити масштабний наступ на Україну у січні-лютому. За його словами, про це може свідчити підготовка російських призовників, перекидання техніки та низка інших ознак.

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний також зазначив, що у нього немає сумнівів, що «військові РФ знову підуть на Київ». За його словами, стратегічне завдання України — підготуватися до загострення війни, яке може статися наприкінці січня, або навесні.

Інститут вивчення війни повідомив, що російське військово-політичне керівництво формує умови для проведення наступу у найближчими місяцями.

Оставьте первый комментарий

Отправить ответ

Ваш e-mail не будет опубликован.


*