БАТАЛЬЙОН КИЇВРАДА! Депутати оф*гіли: фіктивні військові — гроші не пахнуть! ДБР влетіло — скрутили всіх!

Депутати Київради протягом року уникали виконання військової служби, однак безперервно отримували фінансове забезпечення як військовослужбовці.

Державне бюро розслідувань завершило розслідування випадків ухилення від службових обов’язків трьома депутатами Київської міськради, які отримали підтримку від керівника апарату Київської міської військової адміністрації та командира військової частини.

За інформацією Офісу генерального прокурора, три столичних депутати та один помічник депутата Київради стали обвинуваченими у відхиленні від військової служби внаслідок попередньої змови (ч. 4 ст. 409, ч. 2 ст. 28 КК України).

«Керівник апарату Київської міської військової адміністрації виявився спільником у цьому ухиленні, а командир військової частини став обвинуваченим у перевищенні службових повноважень», — зазначено в офіційному повідомленні.

Слідство встановило, що солдати однієї з військових частин, включаючи трьох депутатів і помічника депутата Київради, уникли службових обов’язків протягом року, але при цьому отримували фінансову винагороду.

Керівник апарату Київської міської військової адміністрації сприяв оформленню фіктивних «відряджень» трьом депутатам та їхньому помічнику до Київського міського військового адміністрації. У цьому замаху брали участь також командир однієї з військових частин територіальної оборони, де планувалась проходження служби за мобілізацією.

Провадженнями у цій справі здійснює Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Центрального регіону. У серпні 2023 року чотирьом військовослужбовцям цієї військової частини, серед яких є депутати Київської міської ради, і помічник депутата Київради було повідомлено про підозру у відхиленні від військової служби. Йдеться про Олега Левченка («Європейська солідарність»), Ігоря Хацевича («Європейська солідарність»), Михайла Терентьєва («Удар») та Олексія Шпака.

Оставьте первый комментарий

Отправить ответ

Ваш e-mail не будет опубликован.


*