Ще з ранку! Одним законом — від депутатів до поліції: СПРАВЕДЛИВА МОБІЛІЗАЦІЯ. Ви тільки послухайте!

Політтехнолог Сергій Гайдай на своєму каналі разом з публіцистом Віктором Андрусівим озвучили ідею справедливої мобілізації, що передбачала б наступне: серед усіх чоловіків призивного віку не в залежності чи це директор корпорації, депутат, міністр чи силовик чи звичайний робочий випадковим чином обирали б тих, які у будь-який момент може бути мобілізований.

«В нас в країні близько 10 мільйонів чоловіків. Серед них ми можемо виділити мільйон. Але це не означатиме, що їх одразу мобілізовують. Це неможливо в нашій країні. В місяць ми можемо мобілізувати максимум 30-40 тисяч чоловіків. Тож цей мільйон просто буде знати, що підпадає під резерв. От на них вже будуть поширюватися певні обмеження щодо виїзду до прикладу. Але вони будуть знати, що їм потрібно готуватися. Пліч-о-пліч з менеджерами чи сантехніками підуть депутати. Це буде справедливо. При цьому ще 8 чи 9 мільйонів будуть працювати на економіку», — сказали вони.

І в цьому присутня логіка, адже як наголошував сам президент Зеленський — за кожним воїном стоїть декілька людей, що його забезпечують. До того ж, ті на кого фактично випаде жереб матимуть час на підготовку, вибір спеціальності, на якій вони були б корисніші. І це стане мотивацією для суспільства ставати військовим, а не покаранням.

Окрім цього Андрусів і Гайдай озвучили, що нікуди звісно не дітися від уклоністів. Однак якщо провести мобілізацію справедливо, дуже невеликий відсоток з тих, на кого припадатимуть обмеження будуть шукати можливості втекти.

Оставьте первый комментарий

Отправить ответ

Ваш e-mail не будет опубликован.


*