АЖ СТІЛЬКИ?! Вперше на планеті: ЗСУ поставили рекорд — мочать, аж іски летять, весь світ в шоці — ну красені!

Захисники України за добу 27-28 січня знищили 740 росіян, 9 танків та 12 артилерійських систем. Не даром українська армія увійшла до двадцятки найпотужніших армій світу . Про це повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Олександр Тарнавський.

Протягом останньої доби українські військові знищили 26 одиниць техніки противника на Таврійському напрямку, включаючи три танки.

За минулу добу втрати ворога склали 364 особи. Зокрема військові знищили 26 одиниць техніки ворога, а саме:

-3 танки;
-8 ББМ;
-1 артсистему;
-1 ПТРК;
-10 автомобілів;
-3 одиниці спеціальної техніки.

Крім цього, українські сили оборони знищили 3 склади боєприпасів ворога. Також вони зуміли нейтралізувати або знищити 197 БпЛА різних типів.

Звернемо увагу, що речник Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо повідомив, як армія РФ не має стратегічних успіхів на сході України. Наші захисники відбивають атаки ворог.

За даними речника, минулої доби ворог був активний на сході України, як і у попередні дні. Відомо, що:

— на Куп’янському та Лиманському напрямках було відбито 16 ворожих атак;

— ворог застосував 43 дрони-камікадзе під час вчорашніх атак;
здійснено 657 обстрілів з артилерії та мінометів по українських позиціях;

— українським захисникам вдалося ліквідувати 267 російських окупантів та 62 одиниці військової техніки.

Російські загарбники намагаються наступати й шукати слабкі місця в обороні України. Про це свідчить, зокрема, кількість знищеної важкої техніки ворога.

Противник зосереджується на Куп’янському, Лиманському та Бахмутському напрямках. Втім, акценти постійно зміщуються.

Нагадаємо, як заявили аналітики Інституту вивчення війни, Росія продовжує вважати головними виправданнями вторгнення в Україну вимоги щодо українського «нейтралітету» і мораторію на розширення НАТО. Тому будь-яке припинення вогню на лінії фронту в Україні піде на користь Росії.

У звіті інституту зазначається, що російські вимоги щодо українського «нейтралітету» і мораторію на розширення НАТО завжди були і залишаються одним з головних виправдань вторгнення Путіна в Україну, і будь-яка гіпотетична поступка щодо цих вимог означала б серйозний стратегічний і риторичний відступ з боку Путіна, на який він навряд чи зважиться в даний час.

Російські заклики до українського «нейтралітету» – це вимоги, щоб Україна внесла зміни до своєї Конституції, щоб вилучити зобов’язання щодо набуття членства в НАТО і зобов’язань не вступати до НАТО або Європейського Союзу (ЄС).

Аналітики згідно із зібраними даними зазначають, що вимоги щодо такого «нейтрального статусу» є метою десятилітніх зусиль Путіна, спрямованих на те, щоб вимагати змін у НАТО, які послабили б Альянс до такої міри, що він був би не в змозі стримувати або перемогти майбутню російську агресію у Східній Європі.

При цьому у звіті вказується, що Путін навряд чи піде на поступки, оскільки він не припинить переслідувати свою мету контролювати Україну і послабити НАТО, якщо тільки не зазнає рішучої поразки.

У проаналізованих джерелах інформації зазначається, що російські публічні особи можуть імітувати зацікавленість у поступках щодо місця України в західних інституціях, намагаючись спонукати Захід до випереджувальних поступок щодо територіальної цілісності України.

У повідомленнях про відкритість Путіна до переговорів через негласні канали не згадується про готовність Росії відмовитися від будь-якої окупованої української території.

Російські офіційні особи продовжують вказувати на те, що максималістські цілі Путіна не виключають анексії Росією окупованих українських територій або додаткових територіальних завоювань в Україні.

В огляді додають: вступ України до ЄС і НАТО є тривалим процесом, який не стане можливим одразу після будь-якого припинення вогню, досягнутого переговорами, і Росія може спробувати тимчасово вдавати згоду з цими вимогами, щоб якнайшвидше зміцнити контроль над окупованими територіями.

Експерти наголошують: ISW продовжує вважати, що будь-яке припинення вогню піде на користь Росії, надаючи їй час для відновлення і перегрупування для майбутніх наступальних кампаній з тими ж максималістськими цілями і подальшого територіального захоплення в Україні.

При цьому фахівці додають, що «немає жодних підстав вважати, що Путін не відмовиться від будь-яких зобов’язань дозволити Україні інтегруватися в західні політичні, економічні та військові інститути, доки російські військові можуть переслідувати свої цілі, щоб не дати Україні це зробити».

 

Оставьте первый комментарий

Отправить ответ

Ваш e-mail не будет опубликован.


*