347 літаків і 325 гелікоптерів! Оце розмах, Сирський: Су-25, Су-24, Іл-75 – ціла колекція літакопаду, пілоти РФ наклали в штани!

347 літаків і 325 гелікоптерів — таку кількість недоавіації, за даними Генштабу, покришили наші воїни. Збиття великої кількості російських літаків Силами оборони України стали проблемою для РФ, літати тупо нікому. Серед російських льотчиків розпочалася паніка — через космічні втрати пілоти відмовляються виконувати бойові завдання.

Деталями поділився експерт з авіації Валерій Романенко.

Експерт відзначив, що зимовий період завершився, що дозволяє перенести більше далекобійних зенітних ракетних комплексів для захисту критичних об’єктів ближче до передової лінії, включаючи прифронтові міста. Це одна з причин, яка призвела до такого «літакопаду».

«Росіяни не очікували такого збиття. Вони звикли, що у них це конвеєр скидання КАБів. Вони вже почали вішати не по дві, а по чотири бомби на Су-34. Статистика максимального скидання – 350 КАБів за добу. Під Авдіївкою – до 90 за добу, бо 75 – то була «норма життя», – розповів Романенко.

Зараз же скидів менше, бо російські літаки менше вилітають загалом, але тактику свою ворог продовжує.

Він зауважив, що на початку війни за штурвалами російських літаків сиділи переважно підполковники, майори і нижче, а практично нікого не було зі званням капітана. Тим часом, зазначає Романенко, зараз в «некрологах вічного польоту» вже зустрічаються і лейтенантські звання. Він також вказав, що росіяни навіть запрошували пенсіонерів до «вагнерівських» груп.

«Були такі спеціальні ескадрильї при полках, які діють, де воювали, власне, «вагнерівці». Відомі випадки збиття Су-25, Су-24 з відставними пілотами», – додав він.

Романенко категорично відкидає версію, що в Україні є літак F-35, який, за ствердженням росіян, допомагає досягти високих результатів у збитті російських літаків. Він стверджує, що це не підтверджено нічим, оскільки жодна з країн НАТО не вислала б свій літак сюди разом із своїм пілотом за штурвалом.

Експерт зазначає, що загалом в Росії після збиття великої кількості літаків за останній місяць ситуація з пілотами важка.

«В них є ще два полки на Далекому Сході – вони представлені окремими ескадрильями. З віддалених полків вони можуть міняти льотний склад», – пояснив Романенко.

Також він відзначив, що в Росії безпосередньо беруть участь у війні проти України бомбардувальники Су-34, оскільки вони найактивніше здійснюють бомбардування польотними апаратами з керованими авіаційними боєприпасами.

«Дійсно, під Авдіївкою вони фактично пробомбили шлях оцим своїм штурмовим групам. І зараз намагаються повторити цей досвід, але виходить «м’ясний» штурм уже не для сухупутних військ, а для авіації», – наголосив Романенко.

Нагадаємо, українські військові за два тижні знищили більше російських винищувачів-бомбардувальників Су-34, ніж РФ виготовляє за рік. Це безповоротні втрати щонайменше на найближчий рік. Таку думку висловив льотчик-інструктор, полковник ЗСУ в запасі, військовий експерт Роман Світан.

Так, повітряних суден такого рівня у РФ виробляється близько 20 на рік.

«З них Су-34 – до десятка. Але там використовується механізм заміщення. Наприклад, якщо потрібно більше Су-34, то виробляється менше Су-35, або, наприклад, за рахунок виробництва Су-30 виробляють більше Су-34», – пояснив Світан.

На його думку, тепер росіяни припинять випуск інших літаків і терміново поставлять на виробництво лише Су-34, щоб відновити втрати.

«Але вже не відновлять. Це безповоротні втрати бомбардувальників щонайменше на найближчий рік» , – оцінив експерт.

Крім того, за його словами, зараз Росія має на озброєнні невеликий запас бомбардувальників.

«Вони мали близько сотні Су-34, ще близько сотні Су-35, плюс близько сотні Су-30. І от вже понад 10%, принаймні Су-34, ми вже знищили», – зазначив Світан.

Оставьте первый комментарий

Отправить ответ

Ваш e-mail не будет опубликован.


*