Увага-ми заходим в місто! На Донбасі: ворог відступив з болем – наші накрили по повній, відкинули до кордонів!

Сьогодні отримали повідомлення від наших захисників про штурм російськими окупантами наших позицій північніше вже визволеного минулої осені села Кліщіївка, розташованого південніше Бахмута. За даними наших воїнів, які ведуть власні Телеграм-канали, ситуація стала досить напруженою — наші знищили колону окупантів і ті дали драпака.

Інформацією поділився Станіслав Бунятов (Осман), блогер і боєць 24-го окремого штурмового батальйону «Айдар» 5-ої бригади Збройних сил України, який активно діє на Бахмутському напрямку бойових дій.

«На півночі Кліщіївки росіяни вчинили спробу проривати нашу оборону, проте це завершилося безрезультатно. Ми знищили дві бойові машини піхоти, кілька інших було підбито, а їм вдалося відійти в напрямку Бахмута, використовуючи димові завіси для прикриття», — зазначив він, підкреслюючи витримку та готовність українських військових до відстоювання своєї землі.

Зазначимо, що на Бахмутському напрямку ситуація залишається напруженою, і російські військові продовжують тиснути на позиції Сил оборони України. Незважаючи на значну кількість живої сили та техніки противника, українські захисники стійко тримають оборону та виступають з потужною відсіччю.

 

 

Дмитро Спасиба, начальник групи безпілотних систем 241 ОБр ТрО, поділився деталями подій на Бахмутському напрямку. Він зауважив, що за останню добу Сили оборони відбили дві ворожі атаки в районах населених пунктів Іванівське та Біла Гора в Донецькій області.

«Ми не зупинимось і знищуватимемо всю нечисть, яка лізе прямо на нас. Життя їх нічому не вчить, вони як стадом ішли на всьому, що можуть, так і йдуть. А наші сили на підході, тільки сплять і бачать, як їх знищувати з усіх наявних засобів. Скільки б вони не лізли, гинуть і будуть гинути», – наголосив Дмитро Спасиба.

На фоні напруженої обстановки, українські захисники продовжують ефективно відстоювати свою територію. Спеціалісти з безпілотних систем використовують дрони, зокрема з нічним баченням, для ліквідації ворожих сил. Варто відзначити, що захисники активно використовують дрони для отримання розвідувальної інформації та управління обстрілами.

 

 

Бійці не тільки відбивають напади, але й виявляють і ефективно знищують ворожі групи, які намагаються прориватися на їхні позиції. На передовій ведуться запеклі бої, і ворог не припиняє спроб штурмувати нові території.

Безпілотники виявляються невід’ємним елементом ведення війни, і вони забезпечують значний внесок у здобуття розвідувальної інформації, а також удосконалення координації дій на полі бою. Українські військові підтримують ініціативи щодо забезпечення їх більшою кількістю дронів та комплектуючих частин для їхнього безперебійного функціонування.

Попри відступ з Авдіївки, українські військові не припиняють активну опірну діяльність проти російських загарбників. Особливо вразливою для протидії ворогу виявилася 3 Оперативно-стратегічна бригада, яка вражає своєю винятковою ефективністю. За їхнім звітом, вдалою роботою стало ліквідування 11 російських військових на Авдіївському напрямку за допомогою лише одного безпілотника. Дрон встиг заздрихмачити ворожу техніку, при цьому знищивши 9 солдатів, які перебували зверху, та командира з механіком-водієм всередині.

Варто відзначити, що втрати російських військ на момент 6 березня перевищили 420 тисяч осіб. Це важливий показник, що свідчить про значні втрати супротивника у великому масштабі.

Крім того, російські загарбники понесли серйозні втрати в техніці, втративши понад два роки повномасштабного вторгнення значну кількість бойових броньованих машин, артилерійських систем, безпілотних літальних апаратів оперативно-тактичного рівня, а також автомобілів і автоцистерн.

Додатково, на рахунку українських сил є успішні вразливості в морській домені, де вдалося потопити 25 кораблів і один підводний човен, а також ефективні атаки на системи протиповітряної оборони, літаки і гелікоптери, призводячи до втрат у великому масштабі.

Оставьте первый комментарий

Отправить ответ

Ваш e-mail не будет опубликован.


*