Там ВСЕ в тілах окупантів! ЗСУ вибили ворога: фатальний удар для РФ – зайшли, перебили, перемогли – браво!

Село Роботине перебуває під ефективним вогневим контролем Збройних сил України, і ті невеликі групи російських військових, яким вдається проникнути в центр села, знищуються. Фактично, околиця всіяна тілами ворога. Про це заявив речник оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) «Таврія» Дмитро Лиховій під час телемарафону.

Він зазначив, що найбільша кількість штурмових дій росіян за минулу добу припадає саме на ОСУВ «Таврія».

«Унас найгарячіший відрізок. Водночас наш відрізок розподіляється на три різні напрямки – Авдіївський, Новопавлівський і Оріхівський. На Авдіївському напрямку ситуація стабілізована і просування ворога фактично зупинено, там різні його дрібні рухи мають локальний характер. Найактивнішим у нас зараз є Новопавліський напрямок – на захід від міста Мар’їнка», — розповів Лиховій.

За його висловлюваннями, саме там противник зосереджує основні зусилля після виходу українських військ з Авдіївки, зокрема, намагається захопити село Новомихайлівка в Донецькій області. Також противник зосереджує значні сили на захоплення сіл Георгіївка, Побєда і містечка Красногорівка, де за останню добу зафіксовано 27 спроб штурму союзників Росії.

Лиховій розповів, що на Оріхівському напрямку противник діє «трохи дивним чином» – він накопичує час від часу якісь основні ресурси для якогось значного удару бронеколоною із десятків одиниць техніки, яка знищується, а далі він переходить до звичної тактики малими штурмовими групами, інколи із застосуванням бронетехніки, яка викидає піхоту в центрі села Роботине.

«Роботине перебуває під ефективним вогневим контролем ЗСУ і ті нечисленні росіяни, яким вдається проникнути в центр села знищуються рано чи пізно», — додав він.

При цьому сказав, що за вчора було відбито дві атаки противника в районі Роботиного і Вербового, а в попередні дні їх було більше.

«У ворога політична мета відбити оцей Роботинський виступ, бо ми говоримо про території, які були деокуповані Силами оборони України під час наступальної кампанії влітку 2023 року. Для росіян, ймовірно, це питання є принциповим. Саме тому вони кидають туди значні ресурси і б’ються об Роботине як лобом об стіну. Несуть дуже великі втрати, але не полишають цих спроб. Вони спрямовують свої атаки з обох боків Роботинського виступу, але успіху там ворог немає. Там вже абсолютно знищене село, там немає за що зачепитися, ніякої цінності для фортифікації воно не становить», — повідомив Лиховій.

Лейтенант Збройних сил України з позивним «Алекс» розповів, що зараз лише на цей напрямку, щодня заїжджають 1-2 коробочки з десантом, які одразу стають 200-тими. У момент відходу наших сил із Авдіївки окупанти намагались одним ривком забрати і Роботинський виступ у надії, що наша армія посиплеться. Окупанти декілька разів заходили в Роботине, заходили спокійно, без особливих проблем, але далі розпочиналося найцікавіше.

Лейтенант додав, що в окупантів ніяк не виходить закріпитися на Запорізькому напрямку, оскільки там усі траншеї та будинки розбиті артилерією. Тож вони змушені ховатися в підвалах, але це теж довго не виходить.

«Бувало таке, що вони могли по декілька днів сидіти там, але потім наша спецура їх викурювала. Штурми Роботиного нагадували підвіз мʼяса бронемашинами і все, підтримки особливої такі штурмові шрупи не мали. Втрати в Авдіївці внесли свої корективи в тактику окупантів, тому від ідеї стрімкого взяття населених пунктів або щільним закиданням мʼяса вони відмовилися, але це поки, тому не варто розслаблятися», — вважає «Алекс».

Оставьте первый комментарий

Отправить ответ

Ваш e-mail не будет опубликован.


*