Ліквідовуєм “ДНР”! НАТО ВЖЕ НА ФРОНТІ: в Пушиліна виступив піт – Альянс розносить окупантів!

В зв’язку з висловлюваннями президента Франції виникає логічне питання — які саме військові підрозділи Париж може відправити в Україну? Наприклад, мова може йти про підрозділи Сухопутних військ, які складаються з піхотних, артилерійських, бронетанкових підрозділів, а також з військ «Марін» (Troupe de marine), інженерних підрозділів і частин матеріального, медичного та технічного забезпечення. Туди ж входить і «Іноземний легіон».

Зазначимо, що Сухопутні війська Франції є одними з найчисельніших у Європі — за деякими даними, їхня чисельність сягає 114 тисяч бійців. Уявіть, всіх цих орлів і на Донбас. Ой, не солодко буде окупантам!

Виходячи з висловлених Міністром оборони Франції Себастьєном Лекорню коментарів про операції з розмінування, можна припустити, що в Україну можуть бути направлені військовослужбовці інженерних частин. Зокрема, існує підрозділ EOD, що перебуває в прямому оперативному підпорядкуванні Генерального штабу Збройних Сил Франції. Вони виконують завдання з розмінування на військових полігонах, а також на зовнішніх театрах військових дій.

У воєнний час, дії EOD передбачають можливість швидкого очищення зон доступу або створення транспортних коридорів. Залежно від цілей розмінування може бути обмежене виключно нейтралізацією протитанкових мін або навіть очищенням протипіхотних мін, які, як відомо, широко застосовуються в російсько-українській війні.

Заява французького лідера викликала активні обговорення в міжнародній спільноті. Передовиці впливових західних ЗМІ насичували заголовки про те, що слова Макрона вразили союзників по НАТО. Зокрема, оглядачі агентства Reuters зауважили, що президент Франції своєю заявою мав на меті створення «стратегічної двозначності», відверто обговорюючи можливість відправки західних військ в Україну.

 «Макрон був настільки двозначним, що викликав замішання і роздратування серед деяких союзників. Його коментарі відповідають його репутації дипломатичного руйнівника, який любить порушувати табу та кидати виклик традиційному мисленню», — написали в Reuters.

 

7 березня в L’Independant з’явилася інформація, що французький президент виступив перед депутатами «з картою в руках», і говорив про формат військової підтримки України у разі просування російських військ до Києва або Одеси. Про деталі зустрічі Макрона з лідерами партій відомо невелико, але лідер комуністичної партії Франції Фаб’єн Руссель повідомив, що президент згадав сценарій, «який може ініціювати інтервенцію». Координатор «Нескореної Франції» Мануель Бомпар також заявив, що «приїхав на зустріч стурбований і поїхав ще більш стурбованим».

На тлі цього звучав коментар міністра збройних сил Себастьяна Лекорню, який 8 березня в ефірі BFMTV-RMC заявив, що питання про відправлення бойових наземних військ в Україну не стоїть. Він уточнив, що французький президент не висловлювався на користь «спільної війни».

Тим часом, схема військової присутності французьких військових може передбачати навчання українських солдатів, розмінування, організацію кіберзахисту, військове виробництво тощо. Тобто фактично йдеться не про пряме військове зіткнення з російською армією, а про підтримку обороноздатності Збройних сил України на різних рівнях.

А в Росії почали бити тривогу та погрожувати всій цивілізації. Нагадаємо вам, що Медведев після таких заяв Макрона вирішив відставити пляшку свого вина та зробити чергову заяву на п’яну голову:

«Макрон заявив: «Немає більше червоних ліній, немає більше обмежень» щодо підтримки України. Тоді це означає, що у Росії більше не залишилося червоних ліній для Франції,» — написав експрезидент РФ, завершивши свій коментар словами латинського виразу «In hostem omina licita», що перекладається як «Щодо ворога все дозволено».

Так чи інакше, схоже, що Макрон налаштований серйозно. Сподіваємось, що інші країни ЄС підтримають таку ініціативу президента Франції.

Оставьте первый комментарий

Отправить ответ

Ваш e-mail не будет опубликован.


*