ВЖАРИЛИ З КОМАНДУВАННЯМ! Флот РФ на дно: генералів до пекла – одним ударом ЗСУ! Розгромище в морі!

У своєму останньому повідомленні Військово-морські сили України поділилися новиною про знищення танкера «Механік Погодін», який росіяни перетворили на пункт управління. Цю інформацію ВМС України оприлюднили на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

За даними ВМС, в результаті успішного повітряного удару Повітряних Сил Збройних Сил України у районі Кінбурської коси було знищено танкер під прапором Російської Федерації «Механік Погодін», який росіяни використовували як пункт управління.

Цей танкер, належність якого компанії VEB — Leasing OJSC з Санкт-Петербурга, був внесений до санкційного списку та заарештований ще 2 травня 2018 року. Після події з підривом дамби Каховської гідроелектростанції у 2023 році, танкер був викинутий на територію, що тимчасово перебувала під контролем окупантів.

«Механік Погодін» був заарештований і перебував у Херсонському морському порту до літа 2023 року. Після підриву дамби російськими військами, танкер потрапив на берег Кінбурської коси, яку тимчасово контролювали росіяни.

На судні росіяни розгорнули спостережний пункт для проведення розвідки. Крім того, вони використовували судно для атак за допомогою безпілотників на території Херсонської області.

«Тут було розгорнуто спостережний пост для проведення розвідки, а також встановлені засоби розвідки, електронної боротьби і протидії. Судно регулярно використовувалося як платформа для атак FPV-дронами на територію Херсонської області», — зазначили у ВМС.

У Військово-морських силах наголошують, що знищення російського танкера «Механік Погодін» не лише перешкодило окупантам у виконанні їхніх планів, але й було проведено в повній відповідності до норм Міжнародного гуманітарного права.

Оставьте первый комментарий

Отправить ответ

Ваш e-mail не будет опубликован.


*