Серце Шойгу не витримало! СИРСЬКИЙ, МИ ВЛУПИЛИ: колони танків рознесло – феєричний розгром!

Бійці 80-ої окремої десантно-штурмової та 92-ої штурмової бригад (імені кошового отамана Івана Сірка) Збройних сил України відбили напад великої бронетанкової колони з десантом російських окупантів. Ця колона вночі рухалася з окупованого міста Бахмут у бік звільненого минулої осені села Кліщіївка.

Пресслужби обох бригад оприлюднили різні відеозаписи подій, зняті безпілотними літальними апаратами з камерами нічного бачення.

В колоні було вісімнадцять одиниць бронетехніки, що становило значну загрозу. З них було знищено понад десять бойових броньованих машин і два танки. Українські військові використовували різноманітну зброю, включаючи реактивні системи залпового вогню та 120-міліметрові міномети, щоб відбити напад.

Протягом останньої доби під Бахмутом на Донеччині тривали інтенсивні бої. За даними Інституту вивчення війни (ISW), українські війська відбили окупантів на Бахмутському напрямку.

Хоча офіційної зміни лінії фронту не зафіксовано, командир українського батальйону, що діє в районі Бахмута, повідомляє, що Збройні сили України відступили окупантів з їхніх позицій на Бахмутському напрямку. Також відзначено, що ворожі сили не змогли продовжити наступ на околиці Іванівського протягом останніх півтора тижні.

Бої тривали у різних напрямках: на північний схід від Бахмута у районах Білогорівки та Роздолівки, на північний захід — у районі Богданівки, на захід — біля Іванівського, на південний захід — у Кліщіївці та Андріївці, а також на південь — у районі Нью-Йорка.

Також американські аналітики з Інституту вивчення війни (ISW) висловлюють побоювання щодо можливості прориву російських сил на фронті. Якщо проблема дефіциту боєприпасів та іншого військового обладнання в Україні не буде вирішена в найближчий час, це може стати загрозою для Збройних сил України.

Аналітики зауважують, що приоритезація секторів, які стикаються з найбільшою загрозою інтенсивної російської наступальної операції, може призвести до виникнення вразливих місць у інших секторах, які російські сили можуть використати для раптового та несподіваного просування у випадку подальшого скорочення постачань на Україну. Збереження ініціативи у російського військового командування збільшує ризики такого сценарію, оскільки дозволяє російським силам змінювати розмір та обсяги операцій у будь-якому секторі вздовж фронту за їх бажанням.

В ISW зазначають, що попередження головнокомандувача Збройних сил України генерал-полковника Олександра Сирського щодо загрози просування російських підрозділів «в глибину українських формувань на невизначених ділянках лінії фронту» підтверджує серйозність ситуації. Вони вважають, що заяви Сирського та українських командувань свідчать про можливість зростання російських наступальних операцій, які можуть призвести до прориву та дестабілізації раніше стабільних ділянок фронту протягом короткого періоду часу.

Зазначимо, що раніше представники Збройних сил України висвітлили «гарячі» ділянки на Бахмутському напрямку. За словами Олега Калашнікова, очільника пресслужби 26 артилерійської бригади ЗСУ, українські оборонці стримують загарбників на цій ділянці фронту.

Під час телемарафону Олег Калашніков підкреслив, що «ворог не може здійснити просування на будь-яких напрямках Бахмутського відрізку фронту». Проте, окупанти все ж атакують на декількох позиціях.

«На напрямок Часового Яру — Богданівка. Саме там ми маємо постійні штурми від ворога. Також це Іванівське, що захищає трасу 0504 на Костянтинівку. Тут ворог також проводить постійні контратаки та штурми. Також активно діють Кліщіївка та Андріївка, де ми спостерігаємо міцні намагання ворога витіснити нас з наших позицій», — розповів Калашніков.

За словами військового, російська артилерія активно діє як удень, так і вночі. Крім того, загарбники використовують фугасні авіаційні бомби.

Оставьте первый комментарий

Отправить ответ

Ваш e-mail не будет опубликован.


*