ДОНБАС РОЗІРВАЛИ! Місто в кліщі: ЗСУ вчепились зубами – сотні пекельних ударів, зарядити гармати – ЗАЛП!

ЗСУ черговий раз розірвали ворога на Донбасі — наразі Часів Яр утримується Силами оборони, окупантів в місті немає.

Росіяни атакують Іванівське, Кліщіївку і Андріївське, намагаючись вирівняти лінії бойового зіткнення, проте не досягли тактичних успіхів. Про це повідомив командир батальйону УБпАК «АХІЛЛЕС» 92 ОШБр Юрій Федоренко під час ефіру телемарафону.

«Що стосується Часового Яру — йдуть активні бої в Богданівці й Іванівському. Противник намагається взяти Часів Яр в оперативне оточення, але за останні 7 днів жодних успіхів не мав. Бої йдуть за кожну вулицю, за кожну хату. Сили оборони мають суттєві успіхи в утриманні позицій. Також російська пропаганда вказує на те, що нібито поодинокі солдати російських окупаційних військ нібито гуляють по Часів Яру. Це все неправда», — повідомив він.

За словами командира, під вчинення ударно-штурмових дій, які противник проводить постійно, тільки за цю добу було близько 30, він втрачає не тільки підготовлений особовий склад, а й техніку — легкоброньовану, броньовану, автівки, що забезпечують логістику.

«Автівки, що забезпечують логістику, чітко і надійно вдається нищити Силам оборони, зокрема за рахунок FPV-дронів. Таким чином, інколи після масованих штурмів, коли противник поніс суттєві втрати в техніці, вони вдаються до різних тактик, щокрема, заводять на передню лінію особовий склад на двоколісних мотоциклах. Я таке бачив вперше на Бахмутському відтинку тиждень тому, але цю тактику противник намагається затосовувати активно», — розповів боєць.

Він додав, що Сили оборони знайшли інструмент, як з цим боротися.

«Думаю, після отримання додаткових боєприпасів у рамках загальновійськової допомоги, ми зможемо побачити, як противник рухається на штурмові дії на віслюках», — сказав Юрій Федоренко.

За Часів Яром перебуває низка міст, які мають велике значення для України на східному театрі бойових дій.

Краматорськ, Слов’янськ, Покровськ та інші – це не просто важливі оборонні бастіони, але й місця, де мешкають сотні тисяч цивільних. Окрім того, там розташовані важливі оборонні та промислові підприємства, які виробляють зброю.

Видання The New York Times пише, що росіяни націлилися на Часів Яр у Донецькій області та готові зазнавати величезних втрат у спробі окупувати місто. Вони кидають у бій натовпи солдатів та багато техніки, проте додаткове постачання військової допомоги може дозволити відстояти місто, оскільки його падіння призведе до неприємних наслідків.

«Якщо Часів Яр впаде, Краматорськ, Слов’янськ, Покровськ опиняться в межах досяжності російської артилерії. Росія неодноразово демонструвала, що вона може зробити, коли населений пункт потрапляє в зону досяжності її зброї – знищити місцеву промисловість, зруйнувати критичну інфраструктуру та зробити колись мирні міста непридатними для життя», – пише газета.

«Російський контроль над Часів Яром поставив би під загрозу Костянтинівку. Це – головний вузол постачання ЗСУ на сході й він розташований недалеко від Часова Яра. Залізниця Костянтинівки є «хребтом українського постачання та підтримки. Тому бої за сам Часів Яр будуть тривалими та жорстокими», — зазначає видання.

Як відомо, російські загарбники безперервно здійснюють спроби штурмів із флангів з населених пунктів довкола Часового Яру, активно застосовують артилерію, але ЗСУ все вміло відбивають.

Україні зараз вкрай важливо втримати це місто, щоб окупанти не могли просунутись далі.

Оставьте первый комментарий

Отправить ответ

Ваш e-mail не будет опубликован.


*