А штаб мовчав? Сядьте і слухайте – РЕГІОН В КОТЛИЩЕ: орава наших кинулась.Страшна різанина, розгром!

На Херсонському напрямку в окупантів назрівають серйозні проблеми.

На думку військового експерта, полковника запасу Олега Жданова, Херсонський напрямок наразі вказує на стан російських військ в Україні. Він вважає, що російська армія не може більше перекинути додаткові сили для відштовхування ЗСУ з плацдарму на лівому березі.

«Якби була така можливість, вони б кинули туди додаткові сили, щоб ліквідувати цей плацдарм. Але натомість Україна минулого тижня його розширила на південь від Кринок і взяла під контроль острів Нестрига. І це свідчить про те, що росіянам немає чого підкинути до горнила війни», — заявив військовий експерт.

За словами Жданова, з введенням далекобійних ракет ЗСУ буде поступово знищувати військові об’єкти в Криму. Він підкреслив, що крім нафтопереробних заводів, Україна має атакувати й залізницю, оскільки без неї війська окупантів «просто захлинуться протягом декількох місяців».

«Вона просто стане колом, якщо не буде цистерн з паливом та вагонів з боєприпасами. Нам уже надали 100 далекобійних ракет, а Франція, Італія та Велика Британія вже домовилися передати нам SCALP та Storm Shadow, тож маючи таку кількість ракет, ми можемо це зробити», — пояснив полковник запасу.

Жданов також підкреслив, що було б доцільним, якщо українські військові перерізали сухопутний коридор і знищили Керченський міст. Експерт стверджує, що це стало б гарантією 80 відсотків перемоги над РФ.

Варто зауважити, що однією з основних цілей російських окупантів може бути розтягування резервів Сил оборони України, повідомив військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов.

«Найімовірніше, саме Авдіївський напрямок вони вважатимуть напрямком головного удару», — підкреслив він

За словами експерта, Росія зазвичай дотримується тактики, яка була використана в ході Другої світової війни — вони направляють основні сили туди, де досягають успіху за певними лекалами.

«Можливо, навіть зниженню бойової активності на Бахмутському напрямку, біля Часового Яру, сприяло те, що росіяни почали кидати бригади, полки на Очеретине і намагатися далі пробивати наш фронт у тому напрямку. Тому там вони розвиватимуть успіх, а на інших ділянках основним завданням буде відтягування наших сил», — не виключає він.

Також військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов, прокоментував заяву Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського про перегрупування російських військ на Харківському напрямку. Він роз’яснив, з якою метою це відбувається і чи існує загроза для Харкова та півночі Харківської області.

Жданов зауважив, що спочатку потрібно визначитися з тим, про які саме війська йдеться.

«Перегрупування на Харківському напрямку відбуваються і біля Куп’янська. І там росіяни дійсно вже зібрали ударне угруповання, яке посилили танковою дивізією. Там вони прорвали одну з ділянок нашого фронту і просунулися вперед, і це вирішення стратегічної задачі із захоплення Куп’янська-Вузлового, який росіяни давно хочуть захопити через залізничну гілку», — сказав військовий експерт.

Жданов зазначив, що перегрупування окупантів на цьому напрямку були передбачуваними.

«Адже вони давно там сформувалися, але почали бої лише зараз. Однак ця активізація бойових дій відбувається не на всій лінії фронту, а лише на окремих його ділянках», — додав він.

Військовий експерт зауважив, що останній рейд «визвольних сил Росії» (РДК, «Легіон свободи Росії» і «Сибірського батальйону») трохи затримав початок наступальної операції армії РФ, оскільки росіяни були змушені перекидати кілька частин до Брянської та Бєлгородської областей для ліквідації спроб російських визвольних сил вклинитися.

Оставьте первый комментарий

Отправить ответ

Ваш e-mail не будет опубликован.


*