ОЧИСТИЛИ ВСЮ ХАРКІВЩИНУ! ЗСУ повалили по головах: оце влупили – воїни влупили! Окупанти повтікали!

Українські війська продовжують утримувати оборонні позиції в Харківській області, намагаючись відбити спроби російських окупаційних військ прорвати їх лінії.

Юрій Федоренко, командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів АХІЛЛЕС 92-ї окремої штурмової бригади імені Кошового Отамана Івана Сірка, який оперує на півночі Харківщини, поділився інформацією про поточну обстановку.

«Пропоную розглянути цю ситуацію комплексно, не тільки в секторі Харківської області – що відбувається зараз загалом у війні Росії проти України? Завдання для РФ продовжують залишатися незмінними: знищення української державності, кожного, хто називає себе українцем. Є поетапність виконання завдань. Пріоритетними областями для противника продовжують залишатися Донецька та Луганська», – зазначив він.

У той же час окупанти усвідомлюють, що протягом наступних кількох тижнів очікується значне нарощування військових сил і засобів, а також надання військової допомоги, включаючи підтримку від Сполучених Штатів. Це означає, що вплив українських вогневих сил на противника стане значно потужнішим. Таким чином, російська авіація може бути не в змозі повністю виконувати свої бойові завдання.

За словами військового, зараз РФ користується ситуацією і нинішнім «вікном можливостей». Ворог хоче розтягнути сили і засоби Сил оборони, а для цього потрібно було відкрити ще один напрямок.

«Які цілі та завдання він перед собою ставив? Вони усвідомлюють, що повною мірою вийти на адміністративні межі Харкова їм не вдасться. Цього не можна буде зробити, тому що сил і засобів у них для цього недостатньо. Але перевірити лінію оборони, зрозуміти, де є слабкі ділянки, максимально наростити свою присутність для того, щоб Сили оборони були змушені утримувати тут серйозне угруповання сил і засобів, – це для противника важливо, він це намагається виконати», – наголосив військовий.

У контексті ситуації на Харківщині можна виокремити кілька напрямків, де противник досяг певного тактичного успіху. Цей успіх був обумовлений декількома факторами, такими як особливості ландшафту місцевості, близькість деяких населених пунктів до передової лінії, а також маневри, які здійснив противник.

«У перші дні відновлення бойових дій у Харківській області противник застосував броньовану, легкоброньовану техніку, яка забезпечувала сполучення, інші засоби, але одразу досить потужно отримав по зубах. Це відбулося як за рахунок артилерійських засобів, так і безпілотних систем. Тому противник, користуючись зеленкою, на деяких напрямках проводив ударно-штурмові дії, заходячи через зелені насадження, лісопосадки, посадки, намагався штурмувати виключно своєю живою силою. На поточний момент на певних рубежах противника вдалося зупинити», – резюмував він.

Нагадаємо, Росія вдалася до наземних штурмів кордону України на Харківщини та за три дні встигла окупувати мінімум 10 селищ області. Про це сьогодні заявив аналітик Bild Юліан Рьопке.

Як стверджує Юліан Рьопке, його карти базуються на декількох геолокаціях та останніх офіційних і неофіційних повідомленнях щодо просувань Росії у Харківській області. Він у соціальній мережі X показав фото:

Аналітик Bild заявив, що армія РФ розпочала атаку у двох місцях з півночі:

«Російські сили атакували Харківську область у двох місцях з півночі, захопивши щонайменше десять сіл за три дні».

Не дивлячись на це, станом на 16:00 місто перебувало під контролем України, про це заявив бригадний генерал юстиції Сергій «Марсель» Мельник.

«Сьогодні 13 травня 2024 року, 16 година, перебуваємо у місті Вовчанську. Ось церква, усі бачимо. Місто Вовчанськ сьогодні знаходиться під контролем Збройних сил України. Ситуація стабільна, контрольована, тому усе у порядку, не переживайте. Вірте у Збройні сили!».

Оставьте первый комментарий

Отправить ответ

Ваш e-mail не будет опубликован.


*