ОФІЦІЙНО! ВІН БУВ ТАМ! Розтрощило все – президент НА ТОЙ СВІТ! Хто наступний?

Офіційно підтверджено, що президент Ірану Ібрагім Раїсі та міністр закордонних справ країни Хосейн Амір-Абдоллахіан загинули в результаті катастрофи вертольота, що сталася напередодні. Ця інформація була опублікована іранським напівофіційним інформагентством Mehr та міжнародною агенцією Reuters. Згодом це підтвердив і  віцепрезидент Ірану.

Аварія сталася в неділю, 19 травня. На борту вертольота, окрім президента та міністра, перебували губернатор іранської провінції Східний Азербайджан Малек Рахматі, аятола Мохаммад Алі Але-Хашем — представник лідера Ісламської революції в провінції, та ще кілька осіб. Всі пасажири вертольота загинули.

Ця подія є серйозним ударом для політичного керівництва Ірану. Ібрагім Раїсі обіймав посаду президента з 2021 року і був ключовою фігурою в іранській політиці. Його загибель створює значний вакуум влади, який матиме вплив як на внутрішню політику країни, так і на міжнародні відносини.

Іран відіграє важливу роль у глобальній політиці, зокрема завдяки своїм союзницьким відносинам з Росією. Зокрема, Іран продає Росії безпілотники «Шахед», які активно використовуються РФ у війні проти України.

Нещодавно, 14 травня, Рада ЄС погодила розширення санкційного механізму проти Ірану за його підтримку Росії у війні проти України та деструктивні дії на Близькому Сході. Загибель Раїсі, ймовірно, посилить тиск на Тегеран з боку міжнародної спільноти, яка може скористатися цим моментом для посилення санкцій і вимагання більш жорстких заходів з боку Ірану.

Оставьте первый комментарий

Отправить ответ

Ваш e-mail не будет опубликован.


*