США хочуть, щоб ЗСУ атакували ATACMS не Курську область, а іншу територію: CNN назвало яку

Screenshot

Сполучені Штати підтримали українську операції у Курській області. Однак там виступають проти застосування далекобійної зброї по території Росії.

Попри український успішний наступ у Курській області, позиція США щодо обмежень з використання їхньої далекобійної зброї на території Росії, залишається незмінною, – пише 24 канал.

У США назвали своїх пріоритети для ATACMS

Як зазначає видання, Вашингтон проти застосування ATACMS на Курщині не через страх ескалації. США мають доволі обмежений запас цих ракет і прагнуть, аби Київ зосередився на ударах ними по окупованому Криму.

Також низка американських офіційних посадовців висловлюють занепокоєння, що Україна залучила до операції у Курській області частину своїх найдосвідченіших сил. Це, на їхню думку, могло створити слабкі місця на інших напрямках фронту. Росія може цим скористатися, аби глибше просунутися в Україні.

Раніше у Білому домі повідомляли, що Кремль перекидає певну частину підрозділів з окупованої території України до Курської області.

У Байдена розглядають можливість передачі Києву крилатих далекобійних ракет

Politico написало про те, що в адміністрації Байдена роздумують над постачанням Україні ракет JASSM. Це може суттєво вплинути на бойову потужність українських F-16.

Наразі рішення про передачу ще не ухвалене.

Вважається, що поставка JASSM може стати значним кроком, оскільки ці ракети здатні запускатися з винищувачів четвертого покоління на відстань понад 320 кілометрів. Вони важать близько 1100 кілограмів. Вага боєголовки становить 454 кілограмів.

У Біломі домі зазначають, що необхідно вирішити багато технічних питань та перевірити, чи сумісні колишні радянські літаки та нещодавно надані F-16 із ракетами JASSM.

До слова, у США готують до передачі Україні нові пакети військової допомоги. Втім, наразі там не розкривають, яке саме озброєння до них увійде. Також залишається невідомою дата оголошення передачі.

Оставьте первый комментарий

Отправить ответ

Ваш e-mail не будет опубликован.


*