З піднятими руками — до ЗСУ! Солдати РФ біжать у полон: м’ясні штурми доконали — генерали в шоці!

Військовослужбовець ЗСУ розповів про складну ситуацію на Мар’їнському напрямку та згадав, як здавались в полон росіяни.

«У Мар’їнці Донецької області щодня відбувається штурм з боку армії РФ, а то й два-три. Техніки у росіян дуже багато, вони десь її постійно дістають. Людей теж вистачає, та їх пускають «на м’ясо». На штурм путінським солдатам видають чотири чи шість магазинів і якусь «одноразку». Окупанти самі розуміють, що справи не буде, тому напівхороші росіяни йдуть і здаються», — розповів військовослужбовець 79-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ Артем Зеленський.

 

«Останні два, яких ми взяли в полон, приїхали на штурм, висадилися з бехи (бойова машина піхоти – ред.). Половина з них відразу побігла в інший бік, а ці двоє залягли. Наші хлопці почали нормально пасипати їм зі стрілецької зброї, і артилерія працювала. І вони ручки вгору, броню скинули і вперед – здаватися», – поділився історією боєць ЗСУ.

За словами військовослужбовця, росіяни, які здалися в полон, виявилися зеками, яких відправили на фронт з в’язниці. Вони воювали у складі Шторм-Z. Як зазначив Артем Зеленський, для окупантів захоплення Мар’їнки – це просто її систематичне знищення.

«Ми відступали в самому центрі міста тільки тому, що вже не було де закріплюватися. Щодня просто систематично, квадрат за квадратом, їхня артилерія випалює і стирає місто», — розказав жахливу правду боєць.

Тим часом російські окупанти наступають у районах Куп’янська, Кремінної, Бахмута, Авдіївки, Мар’їнки, Старомайорського й Новодарівки. Про це повідомили у зведенні Генерального штабу Збройних Сил України. Сили оборони України відбили 18 атак російських окупантів на Авдіївському напрямку. На Мар’їнському напрямку українські захисники відбили 22 атаки ворога в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області. Разом з тим, на Шахтарському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районах Пречистівки та Старомайорського Донецької області, де Силами оборони відбито шість атаки.

Оставьте первый комментарий

Отправить ответ

Ваш e-mail не будет опубликован.


*