Та ви прикалуєтесь – 5 ТИСЯЧ ЗА РАЗ! НАТО присіло на дупу: ЗСУ перевершили всіх, колонами в землю – чорний день для ворога!

Інформація від першого заступника міністра оборони України, Олександра Павлюка, свідчить про знищення понад п’яти тисяч російських військових за минулий тиждень українськими силами оборони. Українські захисники також повідомили про знищення 534 одиниць озброєння та військової техніки противника.

Втрати армії РФ всього за тиждень шокують:

Втратили аж 53 танки, 122 бойові броньовані машини, 94 артилерійські системи, 6 РСЗВ, 11 установок ППО, 144 одиниці автотехніки 26 одиниць спецтехніки. Також Сили оборони ліквідували 28 ракет та 50 БпЛА. Так і до капітуляції недалеко.

Однак попри втрати російська армія  все ще готує десантні бригади для висадки в українському тилу. Ймовірно, мова йде про висадки з гелікоптерів для швидкого розгортання особового складу, як це було під час початкових боїв за аеропорт Гостомель під Києвом 24 лютого 2022 року.

Про це повідомляють аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

У звіті ISW зазначається, що це не нова концепція для армії РФ, оскільки схожі підрозділи діяли під час радянської інтервенції в Афганістані.

За даними російських джерел, десантно-штурмові бригади у складі наземних з’єднань зможуть проводити десантування в ближньому тилу України без парашутів, імовірно, шляхом посадки гелікоптерів для швидкого розгортання особового складу, як це було під час початкових боїв за аеропорт Гостомель під Києвом 24 лютого 2022 року.

Відомо, що на Запорізькому напрямку вже діє такий підрозділ — 49-та окрема десантно-штурмова бригада (ДШБ) у складі 58-ї загальновійськової армії (Південний військовий округ).

Десантно-штурмові батальйони існують у сучасній російській армії в складі Повітряно-десантних військ, тому російські сухопутні формування цілком можуть намагатися створити ці формування.

Аналітики ISW раніше вказували на випадки формування розвідувально-штурмових бригад в складі загальновійськових формувань. Ці бригади призначені для використання як ще одного засобу для проведення виснажливих атак на фронті під керівництвом піхоти, спрямованих на українські укріплені позиції у короткостроковій перспективі.

«Розгортання десантно-штурмових бригад ізольоване від ширшої структури сил повітряно-десантних військ, імовірно, означатиме, що ці спеціалізовані бригади будуть використовуватися як ще один засіб для проведення виснажливих фронтових атак під керівництвом піхоти на українські укріплені позиції в короткостроковій перспективі», — йдеться у повідомленні.

Як повідомляв офіцер пресслужби 26 артилерійської бригади імені Романа Дашкевича Олег Калашніков, росіяни посилили атаки на Бахмутському напрямку, зокрема вони намагаються «протиснути» ЗСУ у напрямку Часового Яру.

За його словами, протягом останніх кількох днів ворог зменшив інтенсивність атак на Бахмутському напрямку. Це пов’язано із тим, що зараз вони намагається перегрупуватися.

«Вони будуть намагатися тиснути, просто тиснути. Це підтверджує те, що вони посилили тут угруповання – на сьогодні воно складає 80 тисяч. Сюди вони кинули основні сили добровільного штурмового корпусу. Можемо сказати, що вони намагатимуться нас протиснути», — розповів Калашніков.

Він додав, що їхня тактика полягає, щоб атакувати малими штурмовими піхотними групами.

Водночас, керівниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк заявила, що російські війська повернулись до активних штурмових дій на півдні України. Загарбники посилюють підрозділи морською піхотою.

За її словами, штурми на півдні країни відновилися, ймовірно, російська війська очікували прибуття додаткових підрозділів.

«Можливо, вони переплановувались і очікували прибуття додаткових підрозділів. Сьогодні ми бачимо, що вони провертаються на той рівень, який приблизно і тримали раніше», – заявила Гуменюк.

Наостанок вона додала, що раніше помічали різке падіння активності ворога: щоденно фіксували від 10 до 13 штурмових дій за добу, останнім часом було 1-3 штурмові дії. Втім сьогодні, 13 січня ворог провів уже 9 штурмових дій.

Оставьте первый комментарий

Отправить ответ

Ваш e-mail не будет опубликован.


*