Бази НАТО атаковано?! Путін нажав кнопку: нова війна у Європі – партнери догрались! А ми попереджали – ні кроку назад!

Заява колишнього керівника підрозділу з хімічної зброї армії Великої Британії, полковника у запасі Геміша де Бреттон-Гордона, говорить про можливі чутки в Росії щодо можливого наступу. Він також висловлює побоювання, що в разі відсутності підтримки від Заходу, може виникнути конфлікт між Москвою і НАТО. Вже не один експерт висловлював думку, що, крім атак гібридних, агресори цілитимуть і по військових базах.

Стаття в The Telegraph, написана колишнім керівником підрозділу з хімічної зброї армії Великої Британії висловлює побоювання щодо можливого наступу Росії на Україну. Автор вказує на необхідність військової допомоги Заходу Україні, оскільки в іншому випадку влада Росії може вирішити використовувати тактичну ядерну зброю або інші атаки для досягнення своїх цілей.

Поки увага Заходу прикута до майбутніх виборів у Британії та Штатах, війна в Україні сходить з перших новинних шпальт. І зараз у Росії лунають чутки про те, що незабаром може початися «рішучий наступ» окупантів з метою переламу ходу бойових дій на їх користь.

Росія шукає по всьому світу безпілотники і боєприпаси, намагаючись отримати їх від країн-ізгоїв. Україна насилу знаходить артилерійські снаряди і ракети до ППО у союзників, які зайняті іншими справами.

Геміш де Бреттон-Гордон, застерігає, що Росія може переходити до тотальної війни, і закликає Захід більше концентруватися на цій ситуації.

«У той час як канцлер Німеччини Шольц закликає Європейський Союз зробити більше – хоча він, зокрема, не в змозі доставити Україні сотні танків Leopard 2, яких вона так відчайдушно потребує – Росія переходить до тотальної війни, а її державні витрати і економіка все більше диктуються потребам військової машини. Контраст між Сходом і Заходом не може бути більш чітким; Росія зосереджена, а ми – ні», — вважає він.

Британський полковник у запасі висловлює стурбованість стосовно можливості сфальсифікації виборів в Росії та наголошує, що це може служити інструментом для демонстрації «успіхів на місцях» Путіним. Відзначається відсутність реальної опозиції у зв’язку з ув’язненням Олексія Навального.

«Це не означає, що автократ повністю залізний. Пам’ять про спробу державного перевороту минулого літа, безсумнівно, буде свіжа в його думках, а загибель цивільного населення, викликана українськими атаками на кордоні, знову приверне увагу до стану війни», — зазначено в публікації.

Нагадаємо, у Кремлі вибухнула «війна кланів», вважають аналітики американського Інституту вивчення війни. Згідно з їхньою оцінкою, угруповання Патрушева і Шойгу «наїхало» на Сечіна, який фактично є «заступником Путіна». Путін також піддав критиці Шойгу і Патрушева.

Про це заявили в американському Інституті вивчення війни.

У зведенні ISW йдеться про те, що звернення сербського снайпера Деяна Берича до Путіна з’явилося неспроста. Воно свідчить про ситуацію, згідно з якою «між деякими російськими силовиками у найближчому оточенні Путіна спалахнула «війна кланів».

На думку аналітиків, заява Берича вказує на атаку Шойгу і Патрушева на Сечіна – фактичного заступника Путіна.

«Звернення Беріча, ймовірно, є частиною широко обговорюваних інформаційних атак проти групи російських блогерів, незалежних і тих, які відкрито критикують Міністерство оборони (МО) Росії, ці інформаційні атаки є частиною організованої кампанії проти командування ПДВ і їхніх покровителів. Джерело стверджувало, що звернення Беріча було частиною відповідної атаки, здійсненої від імені фракцій секретаря Ради Безпеки Росії Миколи Патрушева і міністра оборони Сергія Шойгу в Кремлі, проти фракції Ігоря Сечіна — «фактичного заступника» Путіна і генерального директора державної нафтокомпанії «Роснефть», — припустили американці.

У їхньому звіті йдеться, що угруповання Сечіна раніше публічно атакувало групу Патрушева через проблеми із постачаннями яєць до РФ. Син Патрушева Дмитро очолює Міністерство російського сільського господарства.

Оставьте первый комментарий

Отправить ответ

Ваш e-mail не будет опубликован.


*