ОСЬ ХТО ВРЯТУВАВ ХАРКІВ! Ловіть щелепи: ЖЕНУТЬ АЖ ДО КОРДОНУ – страшенне побоїще, армію РФ рознесло!

Українська оборона ефективно працює над стримуванням російських атак на відстані 2-5 км від кордону. Завдяки ретельно розгорнутій обороні, усі спроби ворога просунутись далі успішно відбиваються. У випадку прориву на одному з напрямків, де армія Російської Федерації намагається застосувати тактику інфільтрації, наші резерви негайно розгортаються для стримування атак. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Юрій Бутусов.

Підтримуються наші бойові позиції за допомогою артилерії та дронів, які ефективно виявляють і нейтралізують будь-які спроби ворожого просування вперед. Наші артилеристи, забезпечені достатньою кількістю боєприпасів, успішно знищують російську бронетехніку.

 «Протягом останньої доби ми знищили до 20 одиниць російської техніки, що підтверджено на відео. Призначення компетентного командира для ОТУ «Харків» підвищує ефективність нашої оборони, а реалістичні завдання та підтримка нашого командування дозволяють діяти впевнено», — розповідається у дописі.

Варто відмітити, що головнокомандувач Олександр Сирський призначив командувачем ОТУ «Харків» одного з компетентних та енергійних наших командувачів, тому оцінки обстановки з нашого боку обʼєктивні, комбриги отримують реалістичні завдання та діють впевнено. Там, де в деяких підрозділах є проблеми з боєздатністю, проводиться посилення.

Хоча деякі підрозділи мають проблеми з боєздатністю, ми активно вирішуємо ці питання та проводимо посилення в тих напрямках, де це необхідно.

Битва триває, обидві сторони підтягують свої резерви. Ми продовжуємо спостерігати за розвитком ситуації та готуємося до наступних викликів.

Також додамо, що після активізації окупаційних сил на кордоні з Російською Федерацією, «сіра зона» у Харківській області почала зростати. Голова Ради резервістів Сухопутних військ, Іван Тимочко, розкрив суть цієї території та причини її виникнення.

Після того, як ворог відступив під час Харківської кампанії восени 2022 року, на лінії кордону не було повного зупинення. Неспокійність тривала, з артилерійськими боями та зіткненнями з диверсійними групами. Ворог не зміг ідеально закріпити свої позиції, що призвело до утворення «сірої зони» на території Росії.

Окупанти, щоб запобігти займанню ЗСУ цією територією або будівництву фортифікацій, вирішили взяти її під контроль. Попереду наступних дій передувала масштабна інформаційна кампанія, спрямована на відтягнення резервів та ресурсів української армії.

 «Дійсно, після того, як ворог там відступив під час Харківської кампанії (восени 2022 року, — ред), але він ідеально по лінії кордону не зупинився. Все одно там відбувались артилерійські бої, постійно відбувались зіткнення з ДРГ і ворог не зміг виставити свої військові заслони ідеально по лінії фронту і вглиб РФ там утворилась така лінія, різна по товщині 5-10 км, де по суті вона була нечійна, але на території Росії, росіяни і ЗСУ не могли там закріпитися, чи вибудувати якісь потужні фортифікації в тому плані, що одразу завдавались удари», — розповів він.

Цей рух, як зауважив Тимочко, мав на меті поліпшення позицій російських військ. Саме через Шебекіно вони направлялися до цієї «сірої зони», щоб укріпити свій контроль над цією територією.

 

«Наступальним діям ворога (у Харківській області 10 травня, — ред) передувала масштабна інформаційна кампанія. Пригадуємо, як вони нагнітали ситуацію на цьому напрямку. Завдання, яке ставилось перед окупантами — відтягнути наші резерви та ресурси. Хоча, насправді, вони там намагалися покращити становище їх військ. Бо, якщо ми поспостерігаємо, звідки вони наступали, то це славнозвісне Шебекіно», — нагадав Тимочко.

Оставьте первый комментарий

Отправить ответ

Ваш e-mail не будет опубликован.


*