Людоньки, ПОПЕРЛИ ЧЕРЕЗ ДНІПРО! Невимовний наступ: армію РФ навколішки. Командування в агонії!

Як би Путін не намагався збити увагу ЗСУ з найпріоритетніших напрямків наступом на Харківщину, його плани пішли коту під хвіст. Зокрема на Півдні ворог не тільки не зупинив ЗСУ в намірах розширювати плацдарми, а й получив поза самі вуха. Про це повідомив керівник Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня України, Дмитро Плетенчук, під час телемарафону.

На території операційної зони «Південь» ворог провів 14 атак, переважно в Запорізькій області, зокрема в районах Роботине та Старомайорське.

Змін в стані, положенні та характері дій ворога не виявлено, точніше вони відсутні. Так само як відсутні ознаки створення наступальних угрупувань. Якщо там це було очікувано на Харківщині, то на півдні таких ознак немає, – заявив Плетенчук.

В Силах оборони повідомили, що ворог також здійснював спроби штурмів у Херсонській області, в районі Кринок.

Але ситуація залишається стабільною. Вчора був перший день, коли не було зафіксовано бойових зіткнень в районі острова Нестрига, – додав Плетенчук.

На Оріховському та Херсонському напрямку російська терористична армія продовжує штурмувати позиції ЗСУ, але лише за минулу добу втратила 119 солдатів. За даними прес-служби Сил оборони півдня, в операційній зоні продовжилося контрбатарейне протистояння та відбиття ворожих штурмів. Ворог не полишав спроб вибити підрозділи ЗСУ із зайнятих позицій, проте не досяг успіху.

Кількість штурмів у порівнянні з 9 травня зменшилася: на Оріхівському напрямку окупанти здійснили 13 штурмів (напередодні було 19), з них 8 — в районі Старомайорського та 5 — в районі Роботиного. На лівобережжі Дніпра тимчасово окупованої Херсонщини ворог здійснив один безуспішний штурм. Зазнавши втрат, він відійшов на свої вихідні позиції.

У результаті дій українських захисників на вказаних напрямках було нейтралізовано 119 окупантів. Ворожа сторона також зазнала втрат у розмірі 29 одиниць озброєння та військової техніки, включаючи 5 гармат, 2 міномети, 12 транспортних засобів, 3 розвідувальні безпілотники, 2 аерофотостанції, станцію радіоелектронної боротьби, антену радіоелектронної боротьби, антену управління безпілотником Starlink та човен. Крім того, було ліквідовано 3 польові пункти боєпостачання та 5 спостережних пунктів ворожої сторони.

Водночас окупанти постійно здійснюють аеророзвідку — за минулу добу зафіксовано проліт 260 розвідувальних БПЛА. По населених пунктах прифронтових територій Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської, Миколаївської областей, агресор застосував 359 FPV-дронів, 22 ударні БПЛА типу «Ланцет», скинув з БпЛА різних модифікацій 327 осколкових боєприпасів. Унаслідок застосування противником засобів ураження по Херсону та 13 населених пунктах Херсонщини поранені 4 цивільні особи, пошкоджені приватні житлові будинки, господарські споруди, адмінбудівля та цивільні автомобілі.

У Миколаївській області ворожа артилерія обстріляла акваторію Очаківської громади, а в Дмитрівці будівлю агропідприємства пошкодило влучання FPV-дрону. На Дніпропетровщині ворожі сили використали FPV-дрони та здійснили обстріли артилерією на Нікопольщину, Мирівську, Марганецьку та Покровську громади, а на Запоріжжі — 10 населених пунктів. Пошкоджені приватні будинки, господарські споруди, комунальні заклади, інфраструктурні об’єкти та лінії електропередачі.

Як відомо, на лівобережжі Дніпра тимчасово окупованої Херсонщини було 2 безуспішні штурми. Протягом доби було отримано підтвердження щодо зменшення кількості особового складу противника на 115 осіб. Також він втратив 36 одиниць озброєння та військової техніки.

Оставьте первый комментарий

Отправить ответ

Ваш e-mail не будет опубликован.


*