Нарешті, ДОНБАС ПРОРВАЛИ! Колонами в пекло: СОТНІ ТАНКІВ РОЗНЕСЛО – божевільний штурм, розносище!

На фронті стався повний розгром ворожих військ. Як відомо, російські військові зазнали втрат поблизу села Соловйове, втративши понад двадцять одиниць бронетехніки разом з піхотою. На початку травня їхня мета полягала в прориві оборони українських військ неподалік цього села в Донецькій області.

Соловйове знаходиться на Авдіївському напрямку, на південь від Очеретиного. Населений пункт був захоплений наприкінці квітня. Однак російським окупантам не вдалося продовжити наступ і вони стикаються з сильним опором з боку українських військ. Відома 47-а окрема механізована бригада ЗСУ засвідчила розгроми росіян.

Цей район захищає 47-а окрема механізована бригада ЗСУ, яка вже протягом травня відбиває російські атаки. Росіяни для атак формують бронегрупи, в які входять, як правило, кілька танків та бронетранспортерів «МТ-ЛБ» із штурмовими групами.

Як відомо, українські військові зупиняють окупантів за допомогою артилерії, ударних безпілотників та інколи американських БМП Bradly. За 20 днів травня українські військові оприлюднили кадри, на яких фіксується знешкодження понад 20 одиниць техніки росіян. Під поразку потрапляли танки «Т-72Б3», «Т-80БВ», «Т-90М Прорив», бойові машини піхоти «БМП-1», «БМП-2», бронетранспортери «БТР-82А» та «МТ-ЛБ» .

Такі російські штурми також традиційно супроводжувалися тяжкими втратами серед особового складу окупантів.

Російський БТР-82А та військові зазнали поразки поблизу села Соловйове в Донецькій області у травні 2024 року. Учасники 47-ї окремої механізованої бригади повідомили, що лише протягом 20 травня вороги двічі атакували неподалік цього села.

«Розуміючи, що через шквальний вітер вони не будуть помічені, планували провести розвідку боєм і відволікти від основного удару. Завдяки операторам FPV-дронів і протитанкістам окупанти попрощалися зі своїм життям», — розповіли військові ЗСУ про останній російський штурм.

Вже наступного удару росіяни завдали за допомогою танків, прикриваючи посадку своєї піхоти. Українські бійці спочатку вразили техніку, а згодом знешкодили російські штурмові групи.

Нагадаємо, на південь від села Соловйове в районі селища Очеретине, що у Донецькій області, підрозділи Збройних сил України відійшли на підготовленіші та більш захищені позиції, про це повідомляв речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Назар Волошин.

«Позиції українських захисників були зруйновані й тримати там особовий склад було загрозою для життя українських військових. Підрозділи ЗСУ відійшли на підготовленіші та більш захищені позиції. Російська армія свій особовий склад і техніку не жалкує. Для українських захисників навіть маленький «відступ» не є досить важливим у тактичному понятті, але він зберігає життя наших бійців», — уточнив Назар Волошин.

Речник ОСУВ «Хортиця» пояснив, якщо позиції на першій лінії оборони населеного пункту не становлять тактичної чи стратегічної важливості – ворог не залишив там жодної цілої будівлі, після бомбардувань та артобстрілів там практично «космічний» ландшафт – в інтересах збереження особового складу приймаються рішення про передислокацію наших підрозділів на другу лінію оборони.

Зауважимо, Очеретинська громада розташована неподалік захопленої російськими силами Авдіївки.

Оставьте первый комментарий

Отправить ответ

Ваш e-mail не будет опубликован.


*