ЗСУ ЇХ ВИБИЛИ! Офіційно: МІСТО НАШЕ – гімн на всю Харківщину, розгромище року! Поперли до кордонів!

Українські військові успішно стабілізували лінію фронту на півночі Харківської області. Наразі тривають активні бої за місто Вовчанськ. Про це повідомив голова Харківської обласної військово-адміністративної адміністрації Олег Синєгубов під час телемарафону.

Ворожі війська намагалися розширити свої позиції на Липецькому та Слобожанському напрямках, але Збройні сили України успішно зупинили агресію росіян.

Лінія фронту на півночі стабілізована. Не допущено просування ворога по Липецькому напрямку, так само і по Слобожанському напрямку, – повідомив Синєгубов.

Керівник Харківської обласної військово-адміністративної адміністрації додав, що на даний момент українські військові продовжують активні бойові дії за місто Вовчанськ, де лінія фронту фактично пролягає вздовж річки Вовча.

Окупанти намагаються там просуватись, однак успіх не мають, а навпаки. Наші воїни відбивають будинок за будинком, вулицю за вулицею у цьому населеному пункті, – наголосив Синєгубов.

За його словами, спроба росіян швидко захопити північ зазнала невдачі через ефективні дії ЗСУ.

Додамо, на Харківському напрямку у противника достатньо сил і засобів. Можливо ворог відкриє ще один з напрямків. Про це заявив командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів АХІЛЛЕС 92-ї окремої штурмової бригади імені Кошового Отамана Івана Сірка, Юрій Федоренко в етері українського телеканалу.

«На Харківському напрямку у противника вистачає сил і засобів, щоб пробувати на міцність нашу лінію оборони на тих відтинках кордону, де він поки що не вчиняв ударно-штурмових дій. Це так само стосується ворожих резервів. Їх вистачає для того, щоб відбивати наші штурмові дії. Тому найближчий період буде надзвичайно складним. Можливо противник відкриє ще один з напрямків. Про це достатньо добре знає розвідка і Сили оборони України. Але при повній підтримці української нації, Сили оборони зроблять свій максимум. У противника, за моїм переконанням, немає і не буде можливості дійти до адміністративних меж міста Харкова. Певні тактичні успіхи можуть бути, але після отримання всього пакета військової допомоги від США, хід бойових дій на полі бою суттєво зміниться на користь Сил оборони. Ми більш інтенсивно зможемо дистанційно бити ворога, на підході до наших передових позицій», — зазначив він.

Зараз на секторі боїв під Вовчанськом тривають жорсткі баталії, зазначив Федоренко.

«Зараз там бої більш жорстокі. Противнику дуже важливо перейти у міську забудову. Ворог розуміє, що тоді буде мати певний тактичний успіх і потенційно можна буде говорити про формування плацдарму для подальшого проходження в тил Сил оборони. Саме тому бої зараз не вщухають ні вдень, ні вночі. У напрямку Вовчанська противник активно намагається застосовувати авіацію для нанесення уражень по наших позиціях. Однак Сили оборони стримують ворога», — сказав комбат 92-ї омбр.

За його словами, на напрямку Стрілеча — Глибоке на поточний момент майже повною мірою ситуація стабілізована.

«Бойова робота продовжується, підрозділ виконує завдання на Харківському відтінку. Противник отримав достатньо гідно «по зубах». Якщо казати про відтинок фронту в районі Стрілеча — Глибоке, де ворог перейшов лінію державного кордону і спочатку мав частковий успіх, на поточний момент майже повною мірою ситуація стабілізована. Сили оборони вибивають противника з передових позицій, які вдалося зайняти. Окупанти, які здалися, згідно з усіма нормами міжнародного права, були взяті в полон, отримали медичну допомогу і в майбутньому будуть обміняні на наших хлопців, які зараз перебувають у російському полоні. Така робота ведеться системно», — розповів Федоренко.

Оставьте первый комментарий

Отправить ответ

Ваш e-mail не будет опубликован.


*