Всі до екранів, 70 ТИСЯЧ В МОГИЛУ! Трупів до космосу: армію РФ ПОХОВАЛИ – вогняне розгромище!

Операція в Харківській області була задумана російським противником як масштабне відволікання українських резервів з Покровського напрямку, району Часового Яра, і навіть з півдня України — з Запорізької області. Проте, здається, самим росіянам не вистачило резервів. За останніми даними, в противника не вистачає сил для проведення операції подібної до Харківської на Сумському напрямку. Для одного удару було задіяно більше 70 тисяч військових, більшість з яких уже удобрюють українську землю.

Про це в ефірі одного з українських телеканалів повідомив генерал армії України, керівник Служби зовнішньої розвідки України (2005-2010 рр.) Микола Маломуж.

“Сил та коштів додатково немає. Розвідка говорила, що буде наступ на Сумському напрямі. Але ми відстежуємо усі рухи, зараз у противника резервів наступати ще на Сумському секторі практично немає. Так, обстріли, провокації, диверсійні вилазки. Але там відкривати новий фронт, щоб відтягувати також сили з Покровського спрямування, Часового Яру, Вугледара і тим більше Запорізького спрямування точно вже не виходить”, — сказав генерал.

Щодо Харківської області, за оцінкою Маломужа, у окупаційної російської армії немає перспектив для подальшого наступу. Однак противник не зміг скористатися «відкриттям фронту» в Харківській області для просування в Донецькій, яку, як припускає гість ефіру, він планував швидко окупувати.

“Не так сталося, як планував супротивник. Ми знали ці плани. Резерви з цих напрямів, тим більше розуміючи, що вони стратегічні для ворога, не знімали, а навпаки, посилили. І як на Харківському напрямі, так і в донецьких секторах — і біля Бахмута, Часового Яру, Покровського напряму та нижче до Вугледару — наші війська чітко тримають свої позиції”, – сказав Микола Маломуж.

Він додав, що ситуація залишається складною, проте Збройним Силам вдається її стабілізувати.

Варто зазначити, що голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних Сил України Іван Тимочко заявив, що стабілізація лінії фронту вже відбулася, оскільки під час проведення наступальних дій противник не зміг прорвати українську лінію оборони ні на одному напрямку.

За його словами, навіть якщо російські війська намагаються проводити наступ, вони не мають масштабних проривів. Про це він повідомив у коментарі для одного з каналів.

Тимочко додав, що бої відбуваються з перемінним успіхом і дуже часто українські військові відбивають та звільняють території по всіх напрямках. Російські окупанти також тактично досягають успіхів, проте вони не впливають на зміну лінії фронту загалом.

Військовий підкреслив, що для зменшення інтенсивності російського наступу та створення передумов для проведення контрнаступу Силам оборони дуже необхідна додаткова зброя від партнерів.

«Питання Кринок, Часового Яру, Вугледару, багатьох напрямів Лиману і Куп’янська та Вовчанська потребують додаткового озброєння для наших Збройних Сил та залучення додаткових ресурсів», — підкреслив голова Ради резервістів.

Тимочко додав, що такі дії вирішує військове командування, яке розробляє відповідні плани заходів. Крім того, тривають організаційні роботи, оскільки керівництво має повну інформацію про те, яка зброя є в ЗСУ, а на яке озброєння можна розраховувати найближчим часом.

«Це величезний масштабований захід, і лише маючи вичерпну інформацію і детальний аналіз перебігу подій, можна констатувати, які додаткові сили потрібні на кожен з напрямків. Це рівень вищого військового командного складу — повністю і вичерпно оцінювати ситуацію по лінії фронту», — зауважив військовий.

Оставьте первый комментарий

Отправить ответ

Ваш e-mail не будет опубликован.


*