Ну і ранок, МІСТ І ФЛОТ ОДНИМ ЗАЛПОМ?! Жахнуло на весь Крим: Путін ловить інфаркт – десятки ракет в ціль, браво!

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко прокоментував можливість передачі Україні нового типу ракет ATACMS, які можуть бути використані Силами оборони для удару по російським кораблям у Криму, а також вони можуть бути використані для спроби нової атаки на Кримський міст, що значно змінить хід війни.

«Це питання відстані враження об’єкта. Якщо ми говоримо про ATACMS, то їх середня відстань на експорт – 300 км. І фактично, зараз ми можемо говорити, що на такій відстані ми можемо знищувати ворожі об’єкти. Сухопутний це об’єкт чи в морі – неважливо», – сказав Коваленко.

Він також вказав на важливість розуміння того, яка бойова частина має ця ракета. Це визначатиме функціонал цього засобу ураження.

«І такий мінний тральщик, як «Ковровець», для цього можна було використати стандартну ракету ATACMS, Storm Shadow, чи якби ми дійсно отримали від Німеччини Taurus. Якщо ми говоримо про об’єкти на кшталт військового корабля 3 рангу, як «Циклон», для цього також було б достатньо однією ракети. І вибір – мінний тральщик чи ракетний катер, який має 8 крилатих ракет типу «Калібр». Я думаю, що це радше було про «Циклон», а не «Ковровець», – пояснив Коваленко.

Зазначимо, що напередодні Forbes відзначив, що якщо для потоплення «Ковровця» використовувалась система ATACMS, це могло б означати, що є версія ракети M48 на 270 км або M57 ATACMS на 300 з 200-кілограмовими боєголовками на додачу до M39 і M39A1 ATACMS із суббоєприпасами. На думку журналістів, такий тип ракети може значно сильніше загрожувати російським цілям у глибокому тилу.

Оставьте первый комментарий

Отправить ответ

Ваш e-mail не будет опубликован.


*