Настрілялись – на прорив? Путін, сиди і плач: прямо на Харківщині – план “капкан”. Оце вау!

Полковник запасу, військовий експерт Роман Світан в інтерв’ю одному з видань розповів, чи існує загроза того, що росіяни можуть наблизитися до Харкова і взяти під контроль дороги, які ведуть до міста.

На його думку, російські окупанти точно не наблизяться до Харкова.

«Щоб взяти траси, які ведуть до міста, їм потрібно пройти весь обласний центр. Основні траси там ідуть зі сходу на захід. Траси йдуть на захід і на північний захід, без контролю над Харковом до них не дістатися», — пояснив експерт.

Він додав, що зараз у російських військах є можливість дістатися до окружної дороги на відстані 20 кілометрів. Але це східна траса, яка веде до Бєлгороду, тому нею ніхто нічого не перевозитиме.

«Противник не рухатиметься на Харків, оскільки для цього в нього немає ні сил, ні засобів. Рух буде, в основному, у бік Вовчанська. Причому їм цікавий не сам Вовчанськ, а вихід на залізницю — на Бурлук і Куп’янськ. Росіяни хочуть вийти на Куп’янськ із західного напрямку, правого берега річки Оскіл», — вважає Світан.

Зазначимо, що українська армія очікувала наступу країни-агресора Росії в Харківській області і заздалегідь перекинула війська з Куп’янська на цей напрямок.

За інформацією одного з видань, військові з артилерійського підрозділу 57-ї бригади розповіли, як їх таємно переправили в прикордонний район Харківщини за кілька днів до очікуваної російської атаки.

Керівник артилерійського підрозділу 57-ї бригади заявив, що їх гармати відкрили вогонь по російським військам за день до наземного вторгнення в північно-східний район Харківщини, що сталося 10 травня. Він зауважив, що окупанти «нахабно» сконцентрувались на російському боці кордону.

«Ми збивали танки на кордоні… це вже була справжня війна», — сказав 26-річний Сашко, який використовує позивний «Чорний».

Командир іншого артилерійського підрозділу також підтвердив, що їхня бригада була завчасно перекинута для посилення оборони на цьому напрямку.

Раніше ці війська обороняли місто Куп’янськ, а також  Харків.

«Україна намагалася заздалегідь зібрати сили, щоб протистояти нарощуванню сил Росії вздовж свого довгого північно-східного кордону», — пише видання.

Зазначається, що цього кроку було недостатньо, щоб запобігти найбільшому нападу на Україну з часу початку Росією повномасштабного вторгнення майже два з половиною роки тому.

Українське джерело, описуючи перші дні харківського наступу, зізналося, що були моменти, коли здавалося, що «лінія фронту втрачена».

Відтоді ситуація стабілізувалася, але співрозмовник застеріг: «Невідомо, як довго це триватиме».

У суботу журналісти одного з видань намагалися відвідати артилерійську позицію, де служили військовослужбовці 57-ї бригади, що розташована недалеко від міста Вовчанськ — ключового об’єкта російського наступу.

Нагадаємо, що у цей час ситуація на Харківщині залишається складною. Проте, Сили оборони змогли стабілізувати обстановку у місті Вовчанськ.

Про це повідомив Назар Волошин, представник оперативно-стратегічного угрупування військ «Хортиця».

Згідно з його висловлюваннями, противник не припиняє намагань прорвати оборону поблизу Липців, Стариці та Вовчанська.

«Наземні штурми окупанти поєднують з авіаційними ударами. Були вчора і прильоти по Липцях і по Харкову», — мовиться в повідомленні.

Проте кількість випадків бойових зіткнень з противником порівняно з попередньою добою майже вдвічі зменшилась.

«Ворог не припиняє спроб зосередити свої зусилля на напрямку Липці-Стрілеча з подальшим виходом до Білого Колодязя і розгортанням наступу в тили наших військ», — зазначив Волошин.

Оставьте первый комментарий

Отправить ответ

Ваш e-mail не будет опубликован.


*