НЕ МІСТО, А КЛАДОВИЩЕ! Зеленський в сльозах: МАСОВАНИЙ ПРОРИВ – ЗСУ влаштували пекло! Моліться всі!

Збройні сили Російської Федерації посилили напади на місто Часів Яр під Бахмутом у Донецькій області. Про це повідомив заступник головного редактора BILD Пауль Ронцхаймер.

Російські військові продовжують атакувати за допомогою безпілотних літальних апаратів. Бійці переконані, що удари від ворога стають все сильнішими і утримувати

Він підкреслив, що Часів Яр – наступне місто, яке прагнуть захопити окупанти.

“Особливо небезпечні дрони, якими росіяни атакують тут. Тільки тому, що зараз хмарно, а іноді сніг та дощ, ми у більшій безпеці. А зазвичай на цьому напрямі постійні атаки дронів. У місті всюди видно сліди обстрілів, навряд чи якесь вікно ще ціле”, — сказав Пауль Ронцхаймер.

Журналіст зауважує, що наслідки вибухів стають очевидними скрізь. Військові наголошують на тому, що атаки в останні дні зросли в інтенсивності, і ймовірно, найближчими тижнями вони будуть ще сильнішими.

“Так що це місто може стати наступним, яке виглядатиме так само як Бахмут. Ясно одне: у росіян перевага. Вони метр за метром просуваються на захід”, — повідомив Ронцхаймер.

Журналіст відвідав імпровізований медичний пункт, розташований у зруйнованій будівлі в Часовому Яру, де бійцям надають першу допомогу перед відправленням в тил. Він зауважив, що “ця споруда мало нагадує справжню лікарню”.

Український військовий медик Дмитро розповів, що на цій ділянці фронту основними причинами поранень бійців є атаки дронів. Крім того, він відзначив, що взимку складно проводити час в окопах. Ця проблема також існує у ворога, але особлива складність полягає серед українських військових старшого віку — 40+ років.

“На нашій ділянці фронту саме дрони – основна причина поранень. Можу сказати, що сидіти в окопах взимку дуже складно. Хоча у росіян та сама ситуація. Але проблема в тому, що наші солдати набагато старші, близько 40 років і більше. Розумієте, у солдатів віком понад 40 років більше проблем зі здоров’ям. І їх ще більше, коли треба сидіти в окопах”, – розповів BILD український військовий лікар Дмитро.

Російські окупанти наблизилися до Часового Яру, що на Донеччині, і розпочали нову хвилю наступу. Українські захисники мужньо тримають оборону і намагаються стримувати ворога. Про це повідомляє інформаційний ресурс DeepState. Ситуація в районі міста стає все більш напруженою.

«Росіяни зайняли лісовий масив південніше Богданівки, підібравшись впритул до хребта, на якому розташовується Часів Яр. Ворог розпочав нову хвилю наступальних дій, перегрупувавши свої сили. В хід йде піхота і техніка, яку ворог накопичував, щоб продовжити розвивати свій попередній успіх», – зазначається у повідомленні.

Окремі аналітики DeepState підкреслюють проблеми з облаштуванням інженерно-фортифікаційних споруд. Це ускладнює завдання українським захисникам з утримання оборони.

«Місцевість Часового Яру дає можливість зробити їх потужними та неприступними, але історія з підготовкою до оборони знову залишає бажати кращого», – пише DeepState.

У цей час російські війська намагаються захопити позицію на висоті, тоді як українські захисники старанно утримують противника, навіть при зростаючій чисельності російських військ на цьому напрямку. Для Збройних сил України вельми важливо зберегти контроль над висотою і не допустити її захоплення окупантами.

На Бахмутському напрямку був знищений пункт управління безпілотними літальними апаратами, що, за словами речника Сухопутних військ ЗСУ Іллі Євлаша, може послабити наступ російських загарбників на кілька тижнів.

У рамках інформаційного марафону, Євлаш заявив, що ворог на Бахмутському напрямку активізує свої дії у напрямку Часів Яр та намагається атакувати по флангам, зокрема з Богданівки та Іванівського.

Він також підкреслив, що нещодавно цей напрямок відвідав генерал-полковник Олександр Сирський, командувач Сухопутних військ ЗСУ, для особистого ознайомлення з обстановкою та планування подальших дій з метою “забезпечення теплого прийому ворога”.

Оставьте первый комментарий

Отправить ответ

Ваш e-mail не будет опубликован.


*