1 хвилину тому! ПРЯМО ПО РЕАКТОРУ: екстрено з ЗАЕС – вибух за вибухом, Зеленський побілів!

Гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі заявив про три прямі влучання в захисні конструкції головного реактора ЗАЕС. Такі провокації РФ змушують весь світ затамувати подих, адже Путін готовий на все, навіть використовувати ядерний шантаж.

“Сьогодні, вперше з листопада 2022 року і після того, як я виклав 5 основних принципів уникнення серйозної ядерної аварії з радіологічними наслідками, ISAMZ підтвердив, що відбулося щонайменше 3 прямих влучання в захисні конструкції головного реактора Запорізької АЕС”, – написав Гроссі.

У неділю, 7 квітня, на території окупованої Запорізької атомної електростанції лунали вибухи та постріли, коли російські війська відкрили вогонь за об’єктом, який схожий на дрон. Цю інформацію опублікувала Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) на своєму сайті.

За звітом, експерти Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ), після отримання інформації про атаки безпілотників на Запорізьку атомну електростанцію (ЗАЕС), вони влетіли на три локації, які зазнали пошкоджень. Експерти змогли підтвердити фізичні наслідки вибухів безпілотників.

Крім того, в МАГАТЕ зазначили, що в одному з шести реакторних корпусів станції експерти виявили ураження обладнання зв’язку та спостереження.

«Коли російські військові перебували на даху реактора 6-го енергоблока, вони відкрили вогонь по тому, що виглядало як безпілотник, який наближався. Після цього пролунав вибух біля будівлі реактора», — йдеться в звіті.

Команда МАГАТЕ виявила уламки безпілотників на цьому та двох інших місцях зіткнення на території. Поблизу одного з них, поза межами лабораторії, спостерігачі агентства помітили плями крові поруч із пошкодженим військовим транспортним засобом, що, за їхніми словами, “свідчить про щонайменше одну жертву”.

Тим часом, ГУР МОУ повідомляє, що Україна не причетна до жодних збройних провокацій на ЗАЕС.

Оставьте первый комментарий

Отправить ответ

Ваш e-mail не будет опубликован.


*